Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow Správa - beseda o eure
Správa - beseda o eure
Napísal OZ Vrchvoda a obec Cigeľ   
18. 11. 2008

Už o dva mesiace sa nebude dať platiť korunami. Prechod na euro sa týka každého z nás. Preto občianske združenie Vrchvoda v spolupráci s obecným úradom Cigeľ zorganizovali besedu  „Euro sa blíži“ v stredu 19. novembra 2008 o 18.00 hodine v Kultúrnom dome v Cigli.

Viete, koľko vám vydajú z dvadsaťkorunáčky, ak kúpite osem rožkov po 6 centov?

Večer 19. novembra 2008 v Kultúrnom dome v Cigli sa konala beseda o eure. Účastníkov privítal zástupca starostu Mgr. Ľ. Fábry, predstavil prednášajúcu Ing. Homolovú z Mestského úradu v Prievidzi a dve študentky z Obchodnej akadémie Betku a Katku. Maturantky predviedli svoju prezentáciu, v ktorej humornou formou v počítačovom spracovaní uviedli mnoho zaujímavostí o príchode eura na Slovensko. Ďalšie fakty uviedla vo svojom vystúpení inžinierka Homolová a tiež odpovedala na niekoľko otázok občanov Cigľa.

Prínosom stretnutia boli dôležité rady a odporúčania spojené so zmenou meny. Ako uviedla RNDr. Kadlečíková, podpredsedníčka výboru občianskeho združenia Vrchvoda, „nová situácia vo financiách každej rodiny, obce a celej spoločnosti prinesie určité riziká a potrebu pohotovo riešiť nové situácie, ktoré sú náročné na informovanosť,  a vysokú mieru adaptability občanov“. V čase od 1. do 16. januára 2009 sa bude môcť platiť aj korunami aj eurami, ale výdavok môže byť len v eurách alebo centoch tak ako v príklade z titulku.

Snaha občianskeho združenia Vrchvoda v spolupráci s Obecným úradom v Cigli odborne a pritom pútavo informovať občanov, podnietiť ich k vlastnej aktivite v záujme  úspešného prechodu slovenskej ekonomiky na novú menu bola kvôli nízkej účasti občanov Cigľa čiastočne neúspešná. Organizátori, prítomní účastníci besedy i na záver príchodzí starosta Štefan Mjartan, však ocenili vysokú úroveň technického zabezpečenia podujatia, množstvo pripravených tlačených materiálov, dobre pripravené, kompetentné a sympatické prednášajúce odborníčky. Vyslovujú presvedčenie o potrebnosti, zmysluplnosti a chvályhodnosti investícií do vzdelávania občanov v danej oblasti v Cigli, hornonitrianskom regióne a celom Slovensku

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.