Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Marcel
Zajtra má meniny
Ervín

Výber šablóny

Ankety

Domov
Solárne dni v Cigli 2019
Napísal Ivan Kadlečík   
07. 05. 2019

V pondelok Evka poslala pár ľuďom správu ohľadne Solárnych dní. A vraj oslavovať treba prácou, tak zisťovala, či sa nájdu nejakí ochotníci. Za účasť na brigáde sľúbila špekáčiky. Niektorým takáto odmena stačila, len Ľudvík mal k tomu komentár. Vraj bez „ta-tran-ky“ na žiadnu brigádu nejde. Takže okrem špekáčikov bolo potrebné kúpiť aj Tatranky.
A v stredu 8.5.2019 o 14...:00 sa pri altánku Vrchvody zišlo 11 dobrovoľníkov (Evka, Ivko, Dadka, Qayum, Števka, Richard, Ľudvík, Vanda, Janči, Julko a ja). Našli sme tam dvoch rybárov, ktorí sa tiež ochotne pripojili. Vytriedili sme odpad, pozbierali smeti po okolí, vyhrabali a vyčistili plochu v altánku aj vedľa neho. Potom sme sa pustili do krovia vedľa altánku – vystrihali sme ho a vyhrabali celú plochu. Keď sme skončili, mali sme pocit, že je tam zrazu oveľa viac miesta. Už sa rodia nápady, čo sa bude diať nabudúce 😊.
Nakoniec sme si opiekli špekáčiky a klobásky, zjedli koláče, ktoré napiekli starostlivé gazdinky a vypili pivo.
Jediné, čo ostalo, boli tie Ta-tran-ky. Ale keďže sme už dohodli aj ďalší termín brigády (22.6.2019) určite neprídu nazmar!"

 V stredu 8. mája 2019 sa chystáme upratať okolie altánka Malej oázy pri nádrži pod vlekom.Všetci záujemcovia sú srdečne vítaní! Zraz o 14:00 pri altánku (v prípade priaznivého počasia, predpovede sú zatiaľ optimistické). Podujatie je súčasťou celoeurópskej kampane na podporu využívania solárnej energie . Slnko je proste našou hviezdou.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.