Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Zaujímavosti z obce arrow Autobusový zájazd Cigeľčanov do múzea v Auschwitz a Birkenau
Autobusový zájazd Cigeľčanov do múzea v Auschwitz a Birkenau
Napísal Ivan Kadlečík   
23. 09. 2018

Potreba širokej vzájomnej tolerancie, pripomenutie obetí druhej svetovej vojny, rozširovanie kultúry spolunažívania, mierového posolstva a ducha humanizmu, rozhodné odsúdenie zvrátených nacistických a rasistických ideí - ide o prázdne frázy, nič nehovoriace gramatické spojenia či trápne pózy?

Nie, treba ich formulovať a pripomínať takmer každodenne aj dospelým súčasníkom, školskej mládeži, spoluobčanom. Každý z nás, účastníkov zájazdu do koncentračných táborov Auschwitz a Birkenau, bol počas prehliadky múzea holocaustu, napr. v baráku č. 11, v rámci autobusového zájazdu v sobotu 22. septembra 2018 z Cigľa do Osvienčimu, konfrontovaný s dôkazmi o zverstvách, ktoré si dokážu urobiť ľudia navzájom. Už  nikdy a nikde vo svete by nemala vládnuť neúcta k životu, hanobenie slabých, nadraďovanie sa nad ostatnými...

Po hlbokých hodnotných zážitkoch z múzea sme navštívili mesto Krakov, kde sme sa pokochali stavebnými pamiatkami, pohľadmi na pulzujúci život veľkomesta, osviežili sme sa a pokojne vrátili do Cigľa. Fyzicky aj psychicky unavení alebo aj zocelení zo zájazdu (3:30 - 21:30) a plní zážitkov (spokojní, ako sa máme dobre) ďakujeme inšpirátorom (D. Svitok),organizátorom (Ľ. Fábry), sponzorom aj účastníkom zájazdu (49 ľudí z Cigľa).

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.