Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Jela
Zajtra má meniny
Marcel

Výber šablóny

Ankety

Domov
Vrchvoda opäť športuje - Bowling, Nitrianske Rudno, 10.3.2017
Napísal Ivan Kadlečík   
12. 03. 2017

Keď sme pred časom mali 1. ročník bowlingového turnaja, ani som nepredpokladala, že 2. ročník príde tak rýchlo. Nakoľko neubehlo ešte ani polroka, ťažko povedať, či sa jednalo o ročník, polročník, alebo o nejaký iný ..očník. V podstate je to jedno, hlavne že sme sa zorganizovali. V tomto bode opäť zohrala hlavnú úlohu naša kultúrna a teraz už aj kultúrno-športová referentka. Nič nenechala na náhodu, aj keď drobný informačný šum nastal. Namiesto informácie, že na organizačné stretnutie do pizzerie musí prísť z rodiny aspoň muž, vzniklo z toho, že musí prísť iba muž. A tak Katka, aj keď nechcela, musela ostať doma. My ostatné, čo chceme mať všetko pod kontrolou, sme prišli. A dobre sme urobili, najedli sme sa, napili, zabavili a potom celkom natešené išli domov. Dôvod bol jasný. Bolo krátko po MDŽ a éterom sa nieslo záhadné spojenie „rúžok pučový“. Tak sme dúfali, že bowling prinesie aj nejaké „tajné“ prekvapenie. A aj priniesol – nebolo nič. Ani rúžok pučový, ani púčok ružovýL.

Počas bojovej porady bol však vypracovaný detailný plán prepravy osôb. Naša logistika má zatiaľ ešte drobné rezervy – autá z dolného konca išli brať pasažierov na horný koniec, autá z horného konca zas na dolný, ale za to už na druhý pokus sa manželské páry  dostali do toho istého auta! Posmelení týmto zistením, že keď sa chce, tak sa dá, stanovili sme čas a miesto odchodu z Cigľa. A čuduj sa svete, na druhý deň meškalo iba jedno auto aj to nie dlho! Pre budúci ..očník navrhujem na doklad pre šoféra okrem zoznamu osádky uviesť aj čas odchodu.  Veď procesy treba neustále zlepšovať.

Na bowling sme však prišli včas. Krásne sme stihli úvodné losovanie športových dvojíc. Zvolená metóda síce vylučovala možnosť, že by manželský pár tvoril dvojicu, ale nevylučovala možnosť hrania na tej istej dráhe. Ak sa v budúcnosti chceme vyhnúť vyhrážkam typu – ak to zhodíš, budeš bez večere, prípadne zabudni na nové topánky, alebo spontánnej radosti, ak partner netrafil, treba myslieť aj na tento aspekt.

Súťažné zápolenie sa nieslo vo veselom duchu – od spontánnej radosti sprevádzanej výskaním a skákaním po zhodení všetkých kuželiek až po nefalšovanú radosť súperov, ak išla guľa mimo dráhy.

Oproti minulému ročníku bolo poznať zlepšenie hry. Jednak sme stihli za 2 hodiny odohrať takmer celé 4 kolá, ale už sme čiastočne pochopili aj počítačové hodnotenie. Prispel k tomu najmä fakt, že počas tejto hry som bola členkou rozprávkovej trojice a teda som mala čas sledovať hru. Podrobnou analýzou zobrazovaných bodov som pochopila, že za každé X sa okrem 10 pripočíta aj dvojnásobok nasledujúceho hodu. Úžasné zistenie, len som si ho mohla nechať pre seba! Po jeho zverejnení Princ začal hádzať X a tak sa dostal do vedenia. Nedosiahol síce najvyšší počet bodov na jedno kolo, tam jasne dominovali Ceasar, motýľ Emanuel aj Obelix, ale radosť mu to nepokazilo.

Záverečné vyhlásenie výsledkov sa nieslo v mierne rozpačitom duchu. Výmena dráh urobila svoje. Vyhlásenie Šmolka so Šmolinkou sprevádzalo vznášanie množstva pripomienok a spochybňovanie výsledkov. Ale po zistení, že výherca získava právo uhradiť účet, nikto nemal záujem o preverenie spočítavania bodov.  Všetci sme sa svorne zhodli na tom, že víťazom je každý, kto sa zúčastnil. Odmenou mu bol zážitok z hry a spoločnosti priateľov.

Ale teraz, keď je účet už vyplatený, môžem napísať, že v prvom kole vyhral Obelix s Falballou, v druhom kole (po výmene dráh) motýľ Emanuel s vílou Amálkou a celkovými víťazmi sa stali Princ a Večernica . Gratulujem. Aj keď ktovie ... 4. kolo sme nedohrali do konca, takže aj toto sa dá spochybniť!

 Zapísala VK, v Cigli, 11.3.2017

 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.