Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Vojtech
Zajtra má meniny
Juraj

Výber šablóny

Ankety

Domov
8 rokov VRCHVODY
Napísal admin   
17. 07. 2016

Sme občianske združenie, založené v roku 2008 pre starostlivosť o kvalitu života a životného prostredia v Cigli a v regióne Hornej Nitry. Teší nás na každý úspech našej milej dedinky, jej obyvateľov, dobrovoľníkov, združení... Sami sa veľmi staráme o dobré meno Cigľa, popularizujeme zaujímavé osudy ľudí a rôzne vzácnosti, napríklad tradície ktoré tu máme. Organizujeme besedy, brigády, sadenie stromčekov, výlety, školenia, súťaže... Významne sa podieľame na spoločenskom, kultúrnom, športovom, ekologickom živote a na samospráve obce.

Chceme byť spokojnými, dôstojnými a nezávislými obyvateľmi, vo všetkých ohľadoch reprezentujúcimi našu obec a snáď inšpirujeme k tomu aj ostatných. Hrdosť na Cigeľ nás núti aj ku poukazovaniu na problémy, mnohokrát prichádzame aj s konkrétnymi riešeniami. Napríklad sme vyriešili problém s nesprávnym označením názvu obce na ceste medzi Prievidzou a Sebedražím, pomohli sme stáročnej lipe pri kostole, aby prežila v pomerne dobrom zdraví ďalšie desaťročia., vybudovali sme Malú oázu pri vodnej nádrži s altánkom a informačnou tabuľou, robili sme Solárne dni  a podobne. V súčasnosti sa pripravujeme na Guláš fest na ihrisku v Cigli 23. júla 2016, na už 6. ročník Cigeľskej kosy 30. júla 2016 , prebieha hlasovanie o Strom roka 2016 , robíme prípravné práce na renovácii partizánskych bunkrov na Vrchvode, blíži sa Valné zhromaždenie 2016... Nikto z nás nie je plateným zamestnancom OZ, všetky činnosti robíme dobrovoľníckou formou, bez nároku na odmenu a s obmedzenými možnosťami. Niekedy nás trápi aj ľahostajnosť okolia, alebo sa do nás oprú hluční nepriaznivci.

Verní svojmu zameraniu a v záume Cigľa, sa aktuálne snažíme aj o odstránenie čiernej skládky komunálneho odpadu na lúčke pod Borinami (na miestach, kde bude už o niekoľko týždňov veľké stretnutie na pamiatku Výročia SNP s tradičnou partizánskou vatrou), disktutujeme o výstavbe ďalších nájomných bytov resp. zariadenia pre seniorov, monitorujeme odlesňovanie svahu Tlstého dielu, priemyselnú činnosť kameňolomov, prejazdy ťažkých nákladných áut po Cigli, pýtame sa na podrobnosti nedávneho dokonaného zmenšenia rozlohy katastrálneho územia Cigľa.

V našej činnosti nás podporujú členovia, priatelia, jednotlivci, malí podnikatelia, ale aj veľké firmy ako Slovenské elektrárne, Siemens a.s., Orange a.s., Raiffeisen Banka a podobne. Pri príležitosti 650. výročia prvej písomnej zmienky sme dostali ocenenie od Obce Cigeľ, Ministerstvo životného prostredia SR nám dalo cenu v jednej súťaži. Niekoľkokrát sme boli v Slovenskom rozhlase, v televízii, píšu o nás v novinách... Všetkým úprimne ďakujeme za podporu a sympatie, ktoré nás povzbudzujú v našom eláne a udržujú náš optimizmus. Ďakujeme! 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.