Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow Naša bylinkárka a liečiteľka Agátka na besede v knižnici
Naša bylinkárka a liečiteľka Agátka na besede v knižnici
Napísal Eva   
10. 04. 2016

POZOR ZMENA!!!! 
V piatok 22. apríla 2016 sa plánovaná beseda s pani Agátou nemôže uskutočniť!!! Beseda sa presúva na ďalší piatok - 29. apríla 2016, čas nezmenený - 17:00 v knižnici.

Budeme sa rozprávať o liečivej sile byliniek slovenskej prírody  – sme veľmi radi, že naše pozvanie prijala pani Agátka Sedliačeková z Cigľa, slovenská bylinkárka a liečiteľka známa v širokom okolí. Narodila sa v roku 1933 rodičom Helene a Melicherovi v Cigli. O ľudové liečiteľstvo sa začala zaujímať už ako 16 - ročná. Okrem pitia čajov sa začala orientovať na liečbu lokálnu, teda obkladovú liečbu zvonku. Najlepším jej učiteľom bola jedna pôrodná asistentka, ktorá mala riadne skúšky. Ovládala dobre anatómiu. Volala sa pani Kotianová a bola z Jalovca. Jej vďačí za veľa a jej recepty používa dodnes. Pani Agáta má veľkú zbierku atlasov a výpiskov z nich.

Stretnutie s Agátkou začne o 17:00  v knižnici v budove starej cigeľskej školy. Pripravíme malé občerstvenie, môžete získať aj Agátkinu knižku, v ktorej zozbierala svoje liečiteľské skúsenosti. 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.