Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Šťastný nový rok 2016
Šťastný nový rok 2016
Napísal Ivan Kadlečík   
04. 01. 2016

Všetkým členom, priateľom, priaznivcom, podporovateľom a záujemcom o naše občianske združenie prajeme všetko najlepšie, veľa zdravia, šťastia, lásky v novom roku 2016.

Začiatkom januára už začalo mrznúť a padať biely sneh. Predtým akoby čierny sneh u nás v Cigli padal niekoľko dní po uhasení  požiaru samostatne stojaceho senníka či skladiska množstva balíkov slamy na majetkoch, ktorý začal horieť 23. decembra 2015 okolo sedemnástej hodiny. Našťastie sa okrem značnej škody na majetku Poľnovtáčnika nikomu nič nestalo a verme, že zase dlho nás bude červený kohút zďaleka obchádzať.

Na radosť milovníkov zimných športov sa v lyžiarskom stredisku v Cigli intenzívne zasnežuje, boli urobené významné kroky pre zlepšenie služieb návštevníkom i domácich používateľov svahu Priedavky - Šabľová. V stredu 6. januára sa začne lyžiarska sezóna. Už teraz premáva nový, polovičný vlek.

V sobotu 16. januára 2016 sa koná tradičný, 41. Pochod vďaky SNP , vďaka ktorému široká verejnosť viac vie o tragických vojnových udalostiach, ktoré si Cigeľ musel vytrpieť v zime 1944/1945. Očakáva sa možno aj dvetisíc registrovaných turistov a bežkárov z hornej Nitry a iných oblastí Slovenska.

Veľká noc 2016 bude mimoriadne skoro a počas tohtoročných krátkych fašiangov (končia už v stredu 10. februára 2016) sa môžeme zabaviť na niekoľkých plesoch v Cigli, Sebedraží a okolí. 4. Školský ples bude 23. januára 2016  v Kultúrnom dome v Cigli.

Ešte raz prajeme všetkým veľa zdravia, lásky, dobrej vôle a spokojnosti.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.