Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Práve je pripojených:
1 Hosť

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Marcel
Zajtra má meniny
Ervín

Výber šablóny

Ankety

Domov
Kanalizácia v Cigli sa už v tomto období neurobí...
Napísal Ivan Kadlečík   
22. 08. 2015

Obyvatelia a predstavitelia našej obce s veľkým záujmom sledovali situáciu okolo plánovanej výstavby kanalizácie v našej obci. Začiatkom roka sa ukazovalo, že by kanalizáciu v obciach Cigeľ, Sebedražie, Koš mohla vybudovať jedna brnenská firma. Tá však od zmluvy s vodárenskou spoločnosťou odstúpila. Nová verejná súťaž na zakázku v hodnote viac ako desať miliónov eur bola vyhlásená koncom júla, ale ani nie o mesiac obstaraváteľ stavby (Stredoslovenská vodárenská spoločnosť, a. s.) verejnú súťaž - nadlimitnú zakázku zrušila. Vo vestníku verejného obstarávania 21. augusta 2015 vyšlo oznámenie o zrušení verejného obstarávania. 

V odôvodnení sa píše, že Obstarávateľ vyhlásil súťaž na uvedený predmet zákazky pričom došlo k zmene východzích podmienok týkajúcich sa financovania predmetnej akcie. Prípadnou realizáciou projektu za súčasných podmienok by došlo k zásadným zmenám pri financovaní zákazky a porušeniu základných princípov verejného obstarania.  Obstarávateľ sa o financovanie celého projektu bude pokúšať prostredníctvom výziev o pridelenie NFP v novom programovacom období (do roku 2020) pričom na uvedený predmet zákazky vyhlási verejné obstarávanie v zmysle zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní v znení neskorších predpisov a aktuálnej výzvy. 

Je to škoda, pretože ďalší rozvoj obce (napríklad aj prípadná výstavba nových bytoviek) dosť závisí od vyriešenia problémov so splaškami, ktoré znečisťujú cigeľské vodné toky, podzemnú vodu, smrdia v jarkoch pri ceste a negatívne ovplyvňujú životné prostredie v Cigli.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.