Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Označenie názvu obce Cigeľ na dopravných značkách
Označenie názvu obce Cigeľ na dopravných značkách
Napísal Ivan Kadlečík   
17. 08. 2015

Pripomeňme si, že naša obec sa už 600 rokov - prinajmenšom od 6. júna 1415 nazýva Cigeľ (predtým sa nazývala Lúčna či Lúčka i Lúka).

Žiaľ, mnoho rokov, aj v súčasnosti, je na skoro všetkých možných dopravných značkách opakovane uvádzaný nesprávny názov našej obce s dhým í - Cígeľ. najnovšie je takáto chyba aj na novovybudovanom jazdnom pruhu od Prievidze pri odbočke na Koš. 

Podľa našich informácií Okresný úrad Trenčín, odbor CD a PK ešte v roku 2014 rozhodol, že  správca cesty "I/50 Nováky - Prievidza (Banská) (TEN-T)" - SSC IVSC Žilina - je povinný zabezpečiť, aby bol na určených trvalých dopravných značkách správne uvedený cieľ "Cigeľ" . Dokonca boli stavebník ako i organizácie zabezpečujúce výrobu a osadenie dopravných značiek na splnenie tejto podmienky Okresným úradom Trenčín, odborom CD a PK niekoľkokrát upozornení. Rovnako sa vyjadril aj Krajský dopravný inšpektorát v Trenčine. Vďaka OÚ a KDI v Trenčíne sa azda môžeme tešiť, že na trvalých dopravných značkách cesty I/50 už nebude názov našej obce nesprávne, s dĺžňom. Bol by to taký správny príspevok ku šesťstoročnému jubileu našej obce.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.