Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow Valné zhromaždenie OZ Vrchvody dňa 29.8.2014
Valné zhromaždenie OZ Vrchvody dňa 29.8.2014
Napísal V. Krausková   
31. 08. 2014

Ako obyčajne, aj tento rok sa konalo v deň výročia SNP valné zhromaždenie. Už pred samotným rokovaním boli striktne rozdelené úlohy – kto urobí plán, kto správu o hospodárení, kto skontroluje, čo ho napadne, kto navarí guláš a aj to, kto zabezpečí pekné počasie. Nikto si nedovolil odfláknuť zverenú úlohu, takže na valnej hromade, kde sa zišlo 29 členov OZ, išlo všetko ako po masle. Už pri podpisovaní prezenčky sa podával welcomme drink a niečo sladké pod zub. Krátko po druhej Evka vzala do ruky amplión a požiadala o „trochu“ pozornosti. Mládež pre istotu ostala sedieť pri ohni (okrem dvoch dievčeniec, ktoré sa nedopatrením dostali na miesto, z ktorého nebolo úniku, takže si, sediac za stolom, vypočuli celý program). Ale keďže Janči, majúc na starosti pekné počasie, zabezpečil aj správny smer vetra, tentokrát sa sedelo v altánku veľmi príjemne (bez sĺz).

Všetky správy sme si so záujmom vypočuli, dozvedeli sme sa, že sme minuli viac ako bolo v pláne :-(, ale aj z príspevkov 2% z daní sme dostali viac :-), takže celkovo sme na tom lepšie, ako sme plánovali a preto bolo prijaté rozhodnutie o splatení pôžičky zakladateľke s najvyšším vkladom. Na budúci rok sa snáď vyrovnáme aj s ostatnými pôžičkami.

Po prednesení plánu na ďalší rok sa rozpútala debata o tom, čo by bolo dobré ešte do plánu zahrnúť – šarkaniádu, ktorá sa minulý rok veľmi vydarila, program ku dňu detí, debatu s cestovateľom, divadelné predstavenie aj „kadibúdku“. Výsledkom debaty bolo navýšenie výdavkov takmer o 300€.

Po skončení oficiálnej časti sme si pochutili na vynikajúcom guláši. Každý už vedel, že misky treba držať za ušká; chlieb, ešte teplý (priamo z pece cigeľskej pekárne) nemal chybu a vínko malo tiež svoje grády. Čo staršie, posadalo kolo ohňa (ako dvanásť mesiačikov, akurát, že nás bolo štrnásť) a čo mladšie, to sa rozutekalo. Najprv odišli dievčence na Jančekeje skalu a potom, nenápadne, sa za nimi vytratili aj chlapci. Vraj na hríby... Ale treba povedať, že keď sa po dvoch hodinách v opačnom poradí vrátili, priniesli aj hríby. A nie málo!

Ale ani my sme sa pri ohni nenudili. Preberalo sa všeličo, napríklad sa riešil akútny problém kvapiek (guláš, víno, masť zo slaninky a špekáčiek,..), technológia prikladania do ohňa s minimálnym dymením, výroby polienok v žabkách, trvanlivosť lavičiek, tipovali sme pravdepodobnosť výdrže základnej výbavy v altánku, využitie nového stola (dnešnú zaťažkávaciu skúšku zvládol na výbornú), ...

Večer, krátko po siedmej, sme rýchlo zbalili (bolo vidieť, že niektorí už v tom majú prax), aby sme sa po ôsmej večer v silnej zostave opäť stretli, tentokrát na vatre. Zabavili sme sa, aj sme si zatancovali a po tomto celodennom out-doorovom programe, sme sa rozišli.

Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločne strávené chvíle.

Poznámka: V galérii nájdete niekoľko snímok z podujatia od Júliusa Krauska a od Kadlečíkovcov, v Súboroch na stiahnutie je nové číslo časopisu Vrchvoda 2014. Článok pohotovo a zručne napísala Vierka Krausková. Ďakujeme všetkým účastníkom, uvidíme sa najbližšie na volejbalovom turnaji!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.