Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Kameňolom Vtáčnik sa bude rozširovať!
Kameňolom Vtáčnik sa bude rozširovať!
Napísal OZ Vrchvoda   
24. 09. 2008

 Urobili ďalší krok ku rozšíreniu ťažby a výstavbe technologickej linky na úpravu andezitu, vybudovanie areálu s kompletnou technológiou na spracovanie vyťaženej suroviny a vybudovanie prístupovej komunikácie do lomu Vtáčnik, JV od našej obce, v k.ú. Lehota pod Vtáčnikom. A viete, že v našom k. ú. podnikatelia pripravujú vytvorenie/obnovenie lomu v Košariskách pod horou Vrchvodou? Občania Cigľa, zaujímajme sa o to, či naozaj čoskoro budeme mať obec medzi dvomi kameňolomami a obkľúčenú cestami po ktorých budú jazdiť ťažké vozidlá s kameňom...

Obvodný úrad životného prostredia v Prievidzi vydal rozhodnutie, navrhovaná činnosť sa nebude posudzovať z hľadiska vplyvov na životné prostredie. a preto je možné požiadať o povolenie podľa osobitných predpisov.

V ložisku sa využíva dobývacia metóda - strojná s rozpojovaním horniny trhacími prácami s použitím trhavín - stenové dobývanie ložiska s výškou steny do 20 m. Nová technologická linka bude umiestnená na celkovej ploche cca 5 ha, úprava nerastu spočíva v inštalácii troch stupňov drvenia a triedenia. Konečné frakcie a odhlinenie budú skladované vo voľných haldách.   Na zabezpečenie dopravy bude slúžiť účelová komunikácia s celkovou dĺžkou 5515 m v extraviláne obce, v k. ú. Lehota pod Vtáčnikom, pripája sa k ceste III/06476, koniec úseku je v priestore navrhovanej mobil,nej drviacej linky a skládok kameniva.

Podrobnosti: http://eia.enviroportal.sk/detail/kamenolom-vtacnik-rozsirenie-tazby-vystavba-technologickej-linky-na-up

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.