Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Ochrana životného prostredia arrow Kameňolom Vtáčnik sa bude rozširovať!
Kameňolom Vtáčnik sa bude rozširovať!
Napísal OZ Vrchvoda   
24. 09. 2008

 Urobili ďalší krok ku rozšíreniu ťažby a výstavbe technologickej linky na úpravu andezitu, vybudovanie areálu s kompletnou technológiou na spracovanie vyťaženej suroviny a vybudovanie prístupovej komunikácie do lomu Vtáčnik, JV od našej obce, v k.ú. Lehota pod Vtáčnikom. A viete, že v našom k. ú. podnikatelia pripravujú vytvorenie/obnovenie lomu v Košariskách pod horou Vrchvodou? Občania Cigľa, zaujímajme sa o to, či naozaj čoskoro budeme mať obec medzi dvomi kameňolomami a obkľúčenú cestami po ktorých budú jazdiť ťažké vozidlá s kameňom...

Obvodný úrad životného prostredia v Prievidzi vydal rozhodnutie, navrhovaná činnosť sa nebude posudzovať z hľadiska vplyvov na životné prostredie. a preto je možné požiadať o povolenie podľa osobitných predpisov.

V ložisku sa využíva dobývacia metóda - strojná s rozpojovaním horniny trhacími prácami s použitím trhavín - stenové dobývanie ložiska s výškou steny do 20 m. Nová technologická linka bude umiestnená na celkovej ploche cca 5 ha, úprava nerastu spočíva v inštalácii troch stupňov drvenia a triedenia. Konečné frakcie a odhlinenie budú skladované vo voľných haldách.   Na zabezpečenie dopravy bude slúžiť účelová komunikácia s celkovou dĺžkou 5515 m v extraviláne obce, v k. ú. Lehota pod Vtáčnikom, pripája sa k ceste III/06476, koniec úseku je v priestore navrhovanej mobil,nej drviacej linky a skládok kameniva.

Podrobnosti: http://eia.enviroportal.sk/detail/kamenolom-vtacnik-rozsirenie-tazby-vystavba-technologickej-linky-na-up

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.