Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Fašiangy 2014
Napísal Ivan Kadlečík   
03. 03. 2014

V sobotu 1. marca 2014 išiel veselý fašiangový sprievod našou dedinou podľa pripraveného rozpisu. Potešilo nás vysoké zastúpenie mladých obyvateľov - študentov základných, stredných a vysokých škôl, ktorí boli vo fašiangových kostýmoch a krojoch. Veselé podujatie má tradične úspech u mnohých, ktorí odmenia fašiangovníkov rôznymi dobrotkami, zatancujú si a spoločne zaspievajú.

Večerná fašiangová zábava v Kultúrnom dome, na ktorej sa zúčastnilo viac ako 150 návštevníkov, nám všetkým pripomenula, ako živo sa kedysi slávili sviatky pred veľkonočným pôstom. Výbornú spoločnosť, prehýbajúce sa stoly a všeobecnú radosť z prichádzajúcej jari pozdvihlo viacžánrové predstavenie domácich ochotníkov pod réžiou Ladislava Mikuša. Do najmenších detailov dotiahnuté prvky divadla, spevu, hudby, poézie, prózy a humoru mohlo nezainteresovaných azda aj prekvapiť vysokou úrovňou zábavy a predvedených výkonov - mládeže, Jara Šnirca, Jána Krausku, Ladislava Mikuša, chlapcov a dievčat, mužov a žien. http://youtu.be/KREP_uAiUjw

Pestré predstavenie na motívy pochovávania basy si od zabávajúcich viackrát vyslúžilo obdivný potlesk a smiech. Jaro, Laci, Jano, Renáta, Ľubica, zdravotné sestričky, letec, hasiči, plačky, všetci aktéri - BRAVO! Patrí vám vďaka za nezabudnuteľný a inšpiratívny prednes lokálnej a pôvodnej kultúry. Zatienili ste televízne seriály, americké hviezdy filmového plátna, sprostredkovali ste nám autentické zážitky. Svojou vlastnou tvorivosťou a predstaveniami s prvkami miestneho nárečia, s náznakmi regionálnej histórie a originálnym dedinským humorom môžete počítať s úspechom ďalších pripravovaných projektov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa podieľali, teší sa z vás a na vás!

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.