Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow O VZ OZ Vrchvoda, konanom dňa 29.8.2013
O VZ OZ Vrchvoda, konanom dňa 29.8.2013
Napísal Vierka Krausková   
30. 08. 2013
  • Zápisnica z valného: v pdf súbore.
  • Zábavný príspevok Vierky Krauskovej o atmosfére a priebehu valného zhromaždenia:

Včerajšie valné zhromaždenie OZ Vrchoda sa konalo v komornej atmosfére. Už pri úvodných slovách nášho predsedu Janka niektorým členom zvlhli oči, správa o minuloročnej činnosti v Evkinom podaní rozľústnila takmer všetkých členov OZ, ale pri správe stave financií už plakali aj nečlenovia. Dôvodom ich smútku nebol ani tak aktuálny stav financií v pokladni (0,04 €), ale skôr stále sa zvyšujúca hustota dymu v altánku. To už aj menej technicky zdatní účastníci valného zhromaždenia rozmýšľali nad tým, kde „soudruzi z NDR udělaly chybu“. A najmä nad tým, či bude jednoduchšie preložiť altánok alebo ohnisko. Prípadne, či zhromaždenie neorganizovať výlučne v bezveterných dňoch.

Ale oficiálnu časť sme zvládli, všetky správy a rozhodnutia boli vypočuté a aj akceptované, s výnimkou jediného návrhu, ktorý bol rázne zamietnutý ihneď po jeho predložení (tento návrh sa týkal konzumácie guláša v altánku). Nikto so sediacich vnútri návrh neprijal a vynikajúci guláš si vychutnal radšej v blízkom okolí. K osám v guláši sa priznávali iba tí najmajetnejší (priznanie bolo totiž spoplatnené), ostatní sa s ich neustálym dobiedzaním vyrovnávali v tichosti a po svojom. Ale ani tento incident nič neubral na chuti. Neustále opakovaná fráza „za ušká, za ušká“ už zľudovela a určite sa bude hojne využívať aj v budúcnosti (kto nevie o čom je reč, jeho škoda, mal tam byť). Viac ako 40 účastníkov určite vie o čom je reč.

Pri trávení guláša, popíjaní vínka, čaju, prípadne kávy sa diskutujúci zaoberali vážnymi témami prednesenými počas rokovania: ako napr. nutnosť pokrstenia krovinorezu, strategický plán účasti na blížiacom sa volejbalovom turnaji, ako zaistiť nezničiteľnosť vybudovaného dielka, atď, ...

V uvoľnenej atmosfére sa tí najvytrvalejší dočkali aj bezvetria a v altánku si vychutnali obraz blikotajúceho ohňa na strope. Ten však odhalil nielen jeho krásu, ale aj skryté závady. Takže teraz už existuje presnejšia predstava o najbližších prácach, ktoré si altánok ešte vyžaduje. Okrem nevyhnutných údržbových prác bola zistená aj potreba vybudovania tanečného parketu. Novozakúpený amplión sa osvedčil nielen pri čítaní správ ale aj pri vytváraní úžasnej atmosféry. Mal len jedinú chybu: príliš veľa obsluhujúcich s nie celkom jasnou predstavou ako dosiahnuť svoj cieľ. Ale každý sa učí na vlastných chybách.

Bolo to úžasné popoludnie a už teraz sa môžeme tešiť na budúcoročné valné zhromaždenie. Vítaní budú všetci: mladí, starší, deti aj dôchodcovia, podmienkou je dobrá nálada a snaha pomôcť dobrej veci.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.