Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Ochrana životného prostredia arrow Slávnosti kosenia ručnou kosou 2013
Slávnosti kosenia ručnou kosou 2013
Napísal Ivan Kadlečík   
10. 07. 2013

Slovenská liga v kosení ručnou kosou má 9 kôl - siedme bolo v Ostrom Grúni, ôsme v Hruštíne a deviate bude v Cigli, v sobotu 27. júla v rámci III. Cigeľskej kosy. Okrem koseckej ligy propaguje Slovenský kosecký spolok (na čele so staršinom, Miroslavom Ledeckým z Drahoviec) aj ďalšie kosecké akcie.

Podľa Dr. Lukáša Janošku z Pohorelej, "v sobotu 15. Júna zorganizoval Miestny odbor Matice slovenskej, FSk Kráľová hoľa a obec v Pohorelej Horehronské slávnosti koscov a hrabačiek 2013, ako XIX. Majstrovstvá Pohorelej a sveta v kosení. Za slnečného počasia sa zúčastnilo 37 koscov a kosačiek z dvanástich dedín a miest Slovenska na čele s poslancom národnej rady Alojzom Hlinom z Bratislavy, Oravy, Ábova, Tatier a Horehronia. Koscov k lepším výkonom povzbudzoval spev folkloristov v doprovode ľudovej hudby Pokošovci a priblížne tristo divákov, ktorí si aj vypočuli horehronskú kapelu ParadoX a recital Terky Zibrikovej z Pohorelej. V sprievodnom programe bola jazda na koníkoch, lukosteľba, prejazd bránkami malým rebriniakom a vykopávanie čižmy do diaľky. Spolu s kolotočmi a dobrotami zo stánkov sa to podobalo na kosecké hody."

 V. ročník Koseckého maratónu a koseckej exhibície na Orave v obci Hruštín na Vasiľovskej holi sa bude konať od 19.7.2013 priamo v lyžiarskom stredisku SKI Zábava-Hruštín. Koniec podujatia je plánovaný dňa 20.7.2013 (sobota o 18,00 hod). O občerstvenie a nocľah je postarané. Nocovať sa bude v prípade zlého počasia pod strechou v chatke a v prípade pekného počasia pod širákom na lúke.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.