Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Galina
Zajtra má meniny
Florián

Výber šablóny

Ankety

Domov
Slávnosti kosenia ručnou kosou 2013
Napísal Ivan Kadlečík   
10. 07. 2013

Slovenská liga v kosení ručnou kosou má 9 kôl - siedme bolo v Ostrom Grúni, ôsme v Hruštíne a deviate bude v Cigli, v sobotu 27. júla v rámci III. Cigeľskej kosy. Okrem koseckej ligy propaguje Slovenský kosecký spolok (na čele so staršinom, Miroslavom Ledeckým z Drahoviec) aj ďalšie kosecké akcie.

Podľa Dr. Lukáša Janošku z Pohorelej, "v sobotu 15. Júna zorganizoval Miestny odbor Matice slovenskej, FSk Kráľová hoľa a obec v Pohorelej Horehronské slávnosti koscov a hrabačiek 2013, ako XIX. Majstrovstvá Pohorelej a sveta v kosení. Za slnečného počasia sa zúčastnilo 37 koscov a kosačiek z dvanástich dedín a miest Slovenska na čele s poslancom národnej rady Alojzom Hlinom z Bratislavy, Oravy, Ábova, Tatier a Horehronia. Koscov k lepším výkonom povzbudzoval spev folkloristov v doprovode ľudovej hudby Pokošovci a priblížne tristo divákov, ktorí si aj vypočuli horehronskú kapelu ParadoX a recital Terky Zibrikovej z Pohorelej. V sprievodnom programe bola jazda na koníkoch, lukosteľba, prejazd bránkami malým rebriniakom a vykopávanie čižmy do diaľky. Spolu s kolotočmi a dobrotami zo stánkov sa to podobalo na kosecké hody."

 V. ročník Koseckého maratónu a koseckej exhibície na Orave v obci Hruštín na Vasiľovskej holi sa bude konať od 19.7.2013 priamo v lyžiarskom stredisku SKI Zábava-Hruštín. Koniec podujatia je plánovaný dňa 20.7.2013 (sobota o 18,00 hod). O občerstvenie a nocľah je postarané. Nocovať sa bude v prípade zlého počasia pod strechou v chatke a v prípade pekného počasia pod širákom na lúke.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.