Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow O Cigli zas pekne hovoria v rozhlase a píšu v týždenníku
O Cigli zas pekne hovoria v rozhlase a píšu v týždenníku
Napísal Ivan Kadlečík   
28. 05. 2013

V štátnom rozhlase vo štvrtok 23. mája na SRO- 2-BA, BB, KE a SRO 1  o 14,00 v hlavných správach išla správa "Nad obcou Cígeľ v pohorí Vtáčnik vybudovali dobrovoľníci pri malom jazierku Zelenú oázu , ktorej súčasťou je i náučný chodník. Učí poznavať flóru a faunu tohto chrámu prírody počas celého roka. Jarné počasie využili aktivisti na dobudovanie a rozšírenia tohto biotopu... Vybudovaním malého arboréta práca nadšencov prírody nekončí, pretože sa o ňu budú starať po celý rok." V rozhlasovom príspevku M. Ondáša zaznelo aj niekoľko viet dvoch našich cigeľských dobrovoľníkov.

V týždenníku MY Hornonitrianske noviny č. 21/2013 z 28. mája 2013  na piatej strane s nadpisom Dobré nápady robia svet krajším, píšu o skrášľovaní oázy pre hornú Nitru. "V regióne, kde je vďaka rozvinutému priemyslu nadmerne znečistené prostredie, je podobný projekt cestou ku kvalitnejšiemu životu obyvateľov. Oáza je miestom oddychu a pohody pre okoloidúcich cyklistov, turistov, návštevníkov a obdivovateľov krásnej prírody. Je tu altánok, informačná tabuľa, malé arborétum, ohnisko, posedenie... V krásnom prostredí  môžu načerpať sily pre ďalšie cyklistické či turistické túry na hrad Sivý kameň, do prírodnej rezervácie Biely kameň, na Jančekovu skalu či do lesov pohoria Vtáčnik." (v strede vpravo na strane 5 je uverejnené aj foto).

Tento projekt sa uskutočnil vďaka Grantovému programu pre optimistov Nadácie Orange. Nadácia vznikla v roku 1999 a odvtedy podporila tisíce dobrých nápadov. Z grantového programu pre optimistov získali finiancie aj projekty z trenčianskeho kraja. Úpsešné boli spomedzi niekoľkých stoviek projoektov z celého Slovenska. Ako píše týždenník MY, Okrem nášho projektu píšu v tom istom článku ešte o oprave športového ihriska v košariskách v okrese Myjava a o športovom dni pre Centrum sociálnych služieb v Pruskom.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.