Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow MÁJ 2013
MÁJ 2013
Napísal Ivan Kadlečík   
07. 05. 2013

Tretie Solárne dni v Cigli v spolupráci s Obcou Cigeľ a s miestnou školou plánujeme uskutočniť v máji v sobotu, na ihrisku pri škole. Aktuálne predpovede počasia nám žiaľ maria vyhliadky a naše očakávania v peknú slnečnú sobotu, 11. mája. Vyzerá, že bude celý deň silno pršať. Ak však chceme mať solárne dni také pekné ako si pamätáme z posledných dvoch ročníkov - plné slnka, súťaží, volejbalu, s anketou a žrebovaním cien... budeme ich musieť presunúť. Kvôli termínu solárnym dňom sledujte aktuálne informácie - na plagátoch, na internete atď...

Na druhej strane, dážď nás môže aj tešiť, pretože z ciest, z mobilných a stacionárnych zdrojov prašnosti - lomov a aktuálne najmä z kameňolomu v lese nad Rakovcom a Ukladišťom - z toho lomu, ktorý sídli na Obecnom úrade, sa cez suché dni (drvia tam celé dni, dokonca aj cez sviatky a nedele) strašne práši! A autá chodia cez dedinu, s horlivým súhlasom starostu - už dlhé roky, napriek sťažnostiam i prosbám, proti názoru obyvateľov a poslancov! 

Pre pamätníkov: "...do troch mesiacov, teda do začiatku augusta by mali postaviť (z Košarísk, poznámka red.) vytúženú obchádzkovú cestu. „Len keď splnia túto podmienku, umožníme im ťažbu,“ povedal starosta. Takéto stanovisko potvrdil aj obvodný úrad pre cestnú dopravu a pozemné komunikácia v Prievidzi. Cigeľčanom svitla nádej, tri mesiace nie sú dlhá doba.... (MÁJ 2005)

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.