Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Malá oáza zelene a pohody ožíva
Malá oáza zelene a pohody ožíva
Napísal Ivan Kadlečík   
30. 04. 2013

V stredu, 1. mája 2013, sme pokračovali celodennou brigádou na zveľadení Malej zelenej oázy pri vodnej  nádrži, pod vlekom v Cigli, kde je príjemné prostredie, kde sme vybudovali altánok, malé arborétum, informačnú tabuľu, skalku, smetný kôš, ohnisko...  S dobrou náladou, v príjemnej spoločnosti a krásnom prostredí sme vo Sviatok práce vynaložili pre verejný prospech približne sedemdesiat hodín dobrovoľníckej činnosti. Ak sa tam vyberiete, uvidíte výsledky našej doterajšej práce, môžete aj vy pridať pomocnú ruku ku vzorovému spoiočnému dielu.

Inak, v posledných dňoch, aj krátko pred začatím stavania Mája v Cigli,  začali prúdiť nákladiaky cez dedinu s cieľom až niekde na Považí. Zdá sa, že tým čo to dovolili a tým čo z toho profitujú, popri zvýšení prašnosti, hluku a ďalších rizík neprekáža, že využívajú naše cesty - obecné účelové komunikácie a cestu tretej triedy v obci, ktoré však vôbec nemajú potrebné parametre pre dopravu dvadsaťtonových kolosov - cigeľské cesty sú úzke, strmé, krivé, s ostrými zákrutami, s nevhodným povrchom, s cennou infraštruktúrou tesne pod pokrývkou... 

 Po nedávnych cigeľských personálnych zmenách v únii žien, výbore telovýchovnej jednoty, v škole či v hasičskom zbore prišlo 26. apríla 2013 ku výmene generácií aj na poste predsedu pozemkového spoločenstva a v riadiacich i kontrolných orgánoch. Cigeľský urbár má skoro tristo podielľnikov a tí, vo voľbách (pri ktorých pomáhala aj skupina našich informaticky zdatných členov OZ), po približne dvadsiatich rokoch predsedovania silnej, úspešnej a vedúcej osobnosti Cigľa - pána Šimona Svitka, zvolili za predsedu čerstvého päťdesiatnika, šikovného a usilovného Júliusa Krausku. A do dozornej rady bol zvolený ďalší náš člen - predseda OZ, Ján Krausko. Prajeme urbáru, aby zvládol náročné požiadavky podieľnikov a súčasne aby sa cigeľský urbár, aj s využitím najlepších skúseností a cenných rád od bývalého predsedu (ktorý už nekandidoval)   úspešne dokázal vyrovnať s očakávaniami podeiľlnikov i s novými pravidlami, ktoré ukladá nový zákon o pozemkových spoločenstvách od mája 2013.

OZ Vrchvoda ďakuje početným darcom za poukázanie dvoch percent zaplatenej dane z príjmu pre naše občianske združenie. Z najbližších aktivít vyberáme: 1. mája dobrovoľnícke práce v Malej oáze s pomocou miestnych podnikateľov, firmy K+S drevo, s.r.o, v spolupráci s Lesmi SR a miestnou školou sa zapojíme do projektu Stromy poznania, v sobotu 11. mája s podporou celoslovenských organizátorov podporíme už Tretími Solárnymi dňami používanie nevyčerpateľných zdrojov tepla a energie, s finančným príspevkom spoločnosti Orange zveľadíme v polovici mája Malú oázu...

Zaželajme si, nech v celom Cigli ,tak ako v našom milom združení, panuje dobrá vôľa a spolupráca, nech naše OZ naďalej vládze inšpirovať druhých, inovovať a rovnako aj rozvíjať osvedčené zvyky a nech všetci máme stále chuť spoločne si pomáhať!
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.