Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Kosenie ručnou kosou - v Pohorelej, Ostrom Grúni a inde...
Kosenie ručnou kosou - v Pohorelej, Ostrom Grúni a inde...
Napísal Ivan Kadlečík   
08. 06. 2012

XVIII. MAJSTROVSTVÁ POHORELEJ A SVETA  V KOSENÍ 2012 sa uskutočnia v jubilujúcej obci POHORELEJ 1612 - 2012 v časti – Sihla -, v dňoch 15.- 17. júna 2012 . Účastníkov HOREHRONSKÝCH SLÁVNOSTIACH KOSCOV A HRABAČIEK oveje atmosféra, ktorú dediny zažívali každoročne počas kosieb pred viac ako päťdesiatimi rokmi.

!!!KALENDÁR KOSECKÝCH SÚŤAŽÍ 2012!!! 

V Ostrom Grúni sa v sobotu 9. júna 2012 konali Majstrovstvá v kosení ručnou kosou. Tešíme sa na náš víkend na konci júla  - Cigeľská kosa bude 28. júla 2012. Desiatky členov, združených v Slovenskom  koseckom spolku robia záslužnú prácu. Kosa v Ostrom Grúni je jedna z ukážkových - majú dotáciu od ministerstva kultúry, zo samosprávneho kraja, pozývajú hudobnú skupinu pre mladých, hviezdičku Superstar, robia traktorovú show, tvorivé dielne, folklórne súbory... Nech každému vyjde počasie a nech sa im podujatie vydarí! A nech sa darí aj Cigeľčanom v súťaži!

Výborná je internetová stránka www.ostrygrun.sk - bodaj by takto vyzerala aj cigeľská internetová stránka obce!   Nejde iba o krásnu grafiku, ale hlavne o poskytovanie aktuálnych a zaujímavých informácií, trpezlivú každodennú prácu redaktorov stránky. Vidieť snahu ľudí vo vedení obce Ostrý Grúň poskytovať služby svojim obyvateľomi naozaj zodpovedne, transparentne, moderne. Blahoželáme! Ďakujeme za inšpiratívne linky, napr. www.zmluvy.egov.sk www.ziss.sk www.transparency.sk www.politikaopen.sk www.miestnasamosprava.sk a podobne...

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.