Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Zaujímavosti z obce arrow Výsledky Cigeľskej kosy 2011
Výsledky Cigeľskej kosy 2011
Napísal Ivan Kadlečík   
31. 07. 2011

V sobotu 30. júla 2011 sa konala I. Cigeľská kosa, slávnosť a súťaž v kosení trávy ručnou kosou. Za úspech podujatia vďačíme: počasiu (lebo nepršalo ako po iné dni  v tomto júli), spolku koscov (za know-how), návštevníkom (odhadom niekoľko stovák), súťažiacim (z Cigľa, hornej Nitry, Oravy, Horehronia, západného Slovenska, ba i východu), speváckym zborom (Hájiček z Brusna, Cigeľský spevácky zbor a Sebedražský zbor), starostovi Štefanovi Mjartanovi, organizátorom.

Vytvorili sme slovenský rekord v skupinovom kosení - 71 koscov tri minúty kosilo pod dohľadom zapisovateľa - p. Igor Svítok z Pezinka sa tu navyše stretol a odfotil so svojimi dvomi menovcami. Najstarší kosec mal 92 rokov. Hlavným rozhodcom bol doc. Norbert Gáborčík. Kosil aj spisovateľ Štefan Wolf - Slameníkov z Novej Bane. Najrýchlejší kosec pokosil 50 metrov štvorcových v čase 1:17, čo je iba o pár sekúnd viac ako je slovenský rekord. Súťažil aj staršina Slovenského koseckého spolku Dr. Lukáš Jánoška. Ďakujeme všetkým. ktorí sa pričinili a tešíme sa na budúci rok.

Takto vyzerala vstupenka na I. Cigeľskú kosu. O podujatí informuje M. Kucman na prievidza.sme.sk. Pozrite si aj galériu snímok. Aj Letné správy č. 30 z 5. augusta 2011 Regionálnej televízie Prievidza priniesli príspevok, od 14:50 minúty.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.