Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Ingrida
Zajtra má meniny
Roland

Výber šablóny

Ankety

Domov
Výsledky Cigeľskej kosy 2011
Napísal Ivan Kadlečík   
31. 07. 2011

V sobotu 30. júla 2011 sa konala I. Cigeľská kosa, slávnosť a súťaž v kosení trávy ručnou kosou. Za úspech podujatia vďačíme: počasiu (lebo nepršalo ako po iné dni  v tomto júli), spolku koscov (za know-how), návštevníkom (odhadom niekoľko stovák), súťažiacim (z Cigľa, hornej Nitry, Oravy, Horehronia, západného Slovenska, ba i východu), speváckym zborom (Hájiček z Brusna, Cigeľský spevácky zbor a Sebedražský zbor), starostovi Štefanovi Mjartanovi, organizátorom.

Vytvorili sme slovenský rekord v skupinovom kosení - 71 koscov tri minúty kosilo pod dohľadom zapisovateľa - p. Igor Svítok z Pezinka sa tu navyše stretol a odfotil so svojimi dvomi menovcami. Najstarší kosec mal 92 rokov. Hlavným rozhodcom bol doc. Norbert Gáborčík. Kosil aj spisovateľ Štefan Wolf - Slameníkov z Novej Bane. Najrýchlejší kosec pokosil 50 metrov štvorcových v čase 1:17, čo je iba o pár sekúnd viac ako je slovenský rekord. Súťažil aj staršina Slovenského koseckého spolku Dr. Lukáš Jánoška. Ďakujeme všetkým. ktorí sa pričinili a tešíme sa na budúci rok.

Takto vyzerala vstupenka na I. Cigeľskú kosu. O podujatí informuje M. Kucman na prievidza.sme.sk. Pozrite si aj galériu snímok. Aj Letné správy č. 30 z 5. augusta 2011 Regionálnej televízie Prievidza priniesli príspevok, od 14:50 minúty.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.