Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow Brigáda pri vodnej nádrži pokračuje
Brigáda pri vodnej nádrži pokračuje
Napísal Ivan Kadlečík   
12. 04. 2011

Aj v sobotu 23. apríla 2011 sme okolo vodnej nádrže pri vleku v Cigli povysádzali ďalšie mladé smrečky, pokračovali v úprave zelenej oázy od 10.00 dopoludnia už na mieste. Pozvánky išli mailami a cez facebook. Prišli ženy, deti, muži so záujmom o skrášľovanie nášho životného prostredia, s chuťou venovať hodinku - dve dobrovoľníckym nenáročným prácam v krásnej prírode a v spoločnosti priateľov a známych. Pozrite si galériu z 23. 4. 2011

Snímky v najnovšej z množstva našich galérií dokumentujú inšpiratívnu, príjemnú a užitočnú jarnú brigádu skupinky viac ako pätnástich Cigeľčanov v bezprostrednom okolí viacúčelovej vodnej nádrže (našej "zelenej oázy pre Hornú Nitru"), spojenú s prechádzkou, opekaním, sadením stromčekov, so zábavou a veselou náladou, v sobotu 16. apríla od 11:00 do cca 14:00. 
Aj okresné noviny píšu o upratovacích a čistiacich podujatiach v celom regióne hornej Nitry, ktoré sú svojím spôsobom tradičné a zároveň veľmi potrebné. Odpadky v prírode a na verejných priestranstvách zanechali po dlhej zime jednak výčiny počasia ale asi vo väčšej miere aj nezodpovední ľudia a organizácie. Veľmi pekne do upratovania v prírode pozýval napríklad aj viceprimátor Bojníc v SME MY: "Organizujeme environmentálnu prechádzku našou jarnou bojnickou prírodou. Vyštartujeme ráno o pol deviatej spred mestského úradu a od kostola v časti Dubnica". A ani Cigeľčania sa neboli len prechádzať, brigádou suplovať prácu technických služieb alebo organizovať sobotu pracovnej cti. Cieľom bolo spojiť príjemné s užitočným a pomôcť prírode" . 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.