Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Ingrida
Zajtra má meniny
Roland

Výber šablóny

Ankety

Domov
Brigáda pri vodnej nádrži pokračuje
Napísal Ivan Kadlečík   
12. 04. 2011

Aj v sobotu 23. apríla 2011 sme okolo vodnej nádrže pri vleku v Cigli povysádzali ďalšie mladé smrečky, pokračovali v úprave zelenej oázy od 10.00 dopoludnia už na mieste. Pozvánky išli mailami a cez facebook. Prišli ženy, deti, muži so záujmom o skrášľovanie nášho životného prostredia, s chuťou venovať hodinku - dve dobrovoľníckym nenáročným prácam v krásnej prírode a v spoločnosti priateľov a známych. Pozrite si galériu z 23. 4. 2011

Snímky v najnovšej z množstva našich galérií dokumentujú inšpiratívnu, príjemnú a užitočnú jarnú brigádu skupinky viac ako pätnástich Cigeľčanov v bezprostrednom okolí viacúčelovej vodnej nádrže (našej "zelenej oázy pre Hornú Nitru"), spojenú s prechádzkou, opekaním, sadením stromčekov, so zábavou a veselou náladou, v sobotu 16. apríla od 11:00 do cca 14:00. 
Aj okresné noviny píšu o upratovacích a čistiacich podujatiach v celom regióne hornej Nitry, ktoré sú svojím spôsobom tradičné a zároveň veľmi potrebné. Odpadky v prírode a na verejných priestranstvách zanechali po dlhej zime jednak výčiny počasia ale asi vo väčšej miere aj nezodpovední ľudia a organizácie. Veľmi pekne do upratovania v prírode pozýval napríklad aj viceprimátor Bojníc v SME MY: "Organizujeme environmentálnu prechádzku našou jarnou bojnickou prírodou. Vyštartujeme ráno o pol deviatej spred mestského úradu a od kostola v časti Dubnica". A ani Cigeľčania sa neboli len prechádzať, brigádou suplovať prácu technických služieb alebo organizovať sobotu pracovnej cti. Cieľom bolo spojiť príjemné s užitočným a pomôcť prírode" . 

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.