Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Projekt Malá zelená oáza pre Hornú Nitru
Projekt Malá zelená oáza pre Hornú Nitru
Napísal Ivan Kadlečík   
03. 02. 2011

V druhom kole v polovici marca 2011 komisia vybrala z vyše sto iba 20 žiadostí, a my medzi podporenými projektami žiaľ nie sme...  

Do prvého kola grantového programu Zelené oázy 2011, podporovaného spoločnosťou Slovnaft, a.s., prišlo rekordných 333 platných predbežných žiadostí o podporu. Z nich bolo v prvom kole vybraných 115, ktoré postúpili do druhého, záverečného kola hodnotenia. Zoznam postupujúcich projektov nájdete TU. Úspechom  nášho občianskeho združenia a dobrou propagáciou obce Cigeľ je skutočnosť, že medzi postupujúcimi projektami je aj  Malá zelená oáza pre Hornú Nitru.

Zhrnutie projektu: "Na Hornej Nitre unáhlená ťažba uhlia spôsobila prepadliská a trhliny v chotári obce Cigeľ, stratu potokov a prameňov. Škody na krajine však neoslabili vzťah Cigeľčanov k milovanému chotáru a životnému prostrediu. Snažia sa udržiavať lesy, lúky, pramene a dokonca aj banské technické pamiatky a významné vyhliadky.
Veľmi si tu ceníme viacúčelovú vodnú nádrž v lokalite Priedavky - Šabľová, hojne navštevovanú celý rok. V auguste 2010 bola celá lokalita poškodená povodňou a vyžaduje preto obnovu ale aj trvalú starostlivosť. V spolupráci OZ Vrchvoda, neziskových organizácií, samosprávy a školy by sme chceli brigádnicky v rámci projektu Zelené oázy upratovať a vyčistiť okolie nádrže, revitalizovať brehové porasty a vysadiť novú zeleň. Upravíme celú lokalitu, doplníme stojany na bicykle, lavičky, stoly, nádoby na separovaný odpad, prístrešky, informačné panely a umelecké prvky z dreva a kameňa." 

Predtým:        Potom:      

Stihli sme do 23. februára 2011 predložiť kompletnú žiadosť Veríme, že budeme úspešní aj v druhom kole a realizáciou projektu prispejeme k revitalizácii územia, kvalite života a rozvoju cestovného ruchu. Privítame  každú dobrú radu a pomoc - dobrovoľnícke práce, zľavy na materiáli, odborné pripomienky, a podobne... Ďakujem za ochotu a podporu od obce Cigeľ, Základnej školy s materskou školou v  Cigli a Pozemkového spoločenstva, Urbariátu v Cigli - menovite p. starostovi Mjartanovi, p. riaditeľke Ondrišovej a p. predsedovi Svitkovi. Ďakujem mnohým spolupracovníkom, bez ktorých by príprava a tvorba zámeru bola omnoho ťažšia - p. Shariffiovej, p. Kadlečíkovej, p. Krauskovej, p. Bartošovej, p. Krauskovi a ďalším.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.