Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Jaroslav
Zajtra má meniny
Jarmila

Výber šablóny

Ankety

Domov
Projekt Malá zelená oáza pre Hornú Nitru
Napísal Ivan Kadlečík   
03. 02. 2011

V druhom kole v polovici marca 2011 komisia vybrala z vyše sto iba 20 žiadostí, a my medzi podporenými projektami žiaľ nie sme...  

Do prvého kola grantového programu Zelené oázy 2011, podporovaného spoločnosťou Slovnaft, a.s., prišlo rekordných 333 platných predbežných žiadostí o podporu. Z nich bolo v prvom kole vybraných 115, ktoré postúpili do druhého, záverečného kola hodnotenia. Zoznam postupujúcich projektov nájdete TU. Úspechom  nášho občianskeho združenia a dobrou propagáciou obce Cigeľ je skutočnosť, že medzi postupujúcimi projektami je aj  Malá zelená oáza pre Hornú Nitru.

Zhrnutie projektu: "Na Hornej Nitre unáhlená ťažba uhlia spôsobila prepadliská a trhliny v chotári obce Cigeľ, stratu potokov a prameňov. Škody na krajine však neoslabili vzťah Cigeľčanov k milovanému chotáru a životnému prostrediu. Snažia sa udržiavať lesy, lúky, pramene a dokonca aj banské technické pamiatky a významné vyhliadky.
Veľmi si tu ceníme viacúčelovú vodnú nádrž v lokalite Priedavky - Šabľová, hojne navštevovanú celý rok. V auguste 2010 bola celá lokalita poškodená povodňou a vyžaduje preto obnovu ale aj trvalú starostlivosť. V spolupráci OZ Vrchvoda, neziskových organizácií, samosprávy a školy by sme chceli brigádnicky v rámci projektu Zelené oázy upratovať a vyčistiť okolie nádrže, revitalizovať brehové porasty a vysadiť novú zeleň. Upravíme celú lokalitu, doplníme stojany na bicykle, lavičky, stoly, nádoby na separovaný odpad, prístrešky, informačné panely a umelecké prvky z dreva a kameňa." 

Predtým:        Potom:      

Stihli sme do 23. februára 2011 predložiť kompletnú žiadosť Veríme, že budeme úspešní aj v druhom kole a realizáciou projektu prispejeme k revitalizácii územia, kvalite života a rozvoju cestovného ruchu. Privítame  každú dobrú radu a pomoc - dobrovoľnícke práce, zľavy na materiáli, odborné pripomienky, a podobne... Ďakujem za ochotu a podporu od obce Cigeľ, Základnej školy s materskou školou v  Cigli a Pozemkového spoločenstva, Urbariátu v Cigli - menovite p. starostovi Mjartanovi, p. riaditeľke Ondrišovej a p. predsedovi Svitkovi. Ďakujem mnohým spolupracovníkom, bez ktorých by príprava a tvorba zámeru bola omnoho ťažšia - p. Shariffiovej, p. Kadlečíkovej, p. Krauskovej, p. Bartošovej, p. Krauskovi a ďalším.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.