Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Práve je pripojených:
1 Hosť

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Marek
Zajtra má meniny
Jaroslava

Výber šablóny

Ankety

Domov
Benefičný koncert v kostole sv. Matúša
Napísal Administrator   
04. 01. 2011

Povedané slovami správcu rímskokatolíckej farnosti, p. farára Viktora Krausa: „Iba dar, ktorý úprimne a skutočne darujete, má svoju hodnotu...“.

Cigeľčania dostali takýto hodnotný dar v podobe ďakovného koncertu v posledný deň zimných prázdnin, v nedeľu 9. januára 2011, v kostole sv. Matúša v Cigli. Vedení výbornou speváčkou, hudobníčkou a organizátorkou, Zdenkou Hypiusovou, spievali, recitovali a hrali na rozličných nástrojoch deti, ženy a muži cigeľskej farnosti. Neprofesionálny spevácky zbor daroval takmer dvom stovkám poslucháčov duchovné pásmo piesní a čítaného slova s profesionálnymi výkonmi. Osobitné poďakovanie si zaslúžili pozvaní: p. farár Ondrej Cebo (pôsobil v Cigli v rokoch 2003 – 2007, v súčasnosti farár v Socovciach), p. farár Pavol Michalovič (rodák z Cigľa), p. starosta Cigľa Štefan Mjartan, organista kostola p. Peter Vážan, potlesk zožal aj súčasný farár sebedražskej farnosti a filiálky Cigeľ Viktor Kraus, všetci účinkujúci a poslucháči. Výnos z podujatia, podobne ako to bolo pri vlaňajšom prvom benefičnom koncerte, poslúži na materiálnu obnovu chrámu sv. Matúša v Cigli, nesporný a nesmierny je však i prínos koncertu k duchovnej obnove, k povzbudeniu aktívnych a nezištných obyvateľov obce, k spolupráci a vzájomnej úcte, bez rozdielu vierovyznania a zmýšľania. Po ukončení sa ako symbol lásky, jednoty a vzájomnej pomoci konalo agapé pod nočnou oblohou v priestoroch pred kostolom. Ďakujeme. 

 "Novoročný" - benefičný koncert sa uskutočnil v nedeľu 9. januára 2011  o 16:00h v kostole sv. Matúša v Cigli. Pozrite si aj malú galériu

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.