Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow Napísali nám...
Napísali nám...

Príležitostne zaznamenávame z nášho bližšieho či širšieho okolia pozdrav, podnet, reakciu na našu výzvu alebo aj pochvalu, poďakovanie za našu činnosť. Pozitívna alebo aj negatívna spätná väzba je pre nás veľmi cenná, využívame ju pri úvahách o nových aktivitách a ďalšom smerovaní nášho občianskeho združenia a radi sa podelíme aj s čitateľmi našich stránok o vybrané názory podpísaných osôb z redakčnej alebo súkromnej pošty. Pre zachovanie diskrétnosti uvádzame pred citátom iba skratku krstného mena pisateľa. Všetkým veľmi pekne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu poštu:

Pekné zážitky,super ľuďia,takéto niečo u nás v Jalovci chýba.Ak to bude možné radi sa pripojíme aj nabudúce.R+M. Č 

Turista z PD: Vážená "apolitická" vrchvoda! Ak vám nie je trápne pozývať a privlastňovať si podujatie, ktoré začali priatelia turistiky a aj aktívny turisti poriadať na posledný deň v roku v obci Cígeľ, tak by ste mohli aspoň počkať na prípadnú oficiálnu pozvánku od vlaňajších usporiadateľov nie vychádzkarov. A nakolko som sa už informoval u organizátora akcie na čas a aktuálnosť, tak mi potvrdil zahájenie akcie na 8.00hod. Žeby ste si nevedeli sami niečo pekné zorganizovať a preto sa snažíte kradnúť a sabotovať? Prečo 8.30 a nie tak ako planuje organizátor? Prečo nepočkáte na organizátorovu oficiálnu informáciu? Zvláštne praktiky v Cígli!!!!!

pán Viliam: Občania sa delia na tých, čo pracujú platia dane a nemiešajú sa do chodu obce.Občanov čo pracujú a platia dane popri tom sa zapájajú do chodu obce či kultúrou, duchovnom alebo športom.Tretia skupina občanov je tá, čo vždy mala čo povedať do chodu obce , vždy bola na správnom mieste a funkcii.V straníckych postoch, referátoch stoličkách, kde nebolo treba pracovať a vždy boli blízko miesta kde sa dalo kradnuť.Všetci občania presne vedia koho kde zaradiť. Funkcionárov už bolo dosť .Nenastal čas na slušných ľudí aj keď bez funkcionárskeho zázemia?Ľudí čo jednoducho nemajú stranícke zázemie a viac postov v štátnej správe no popri straníckych úlohách nezostáva čas na obec.

anonymný pisateľ: "pre zastavenie tazby treba predovsetkym uskutocnit referendum, ktoreho vysledky by mali byt zavazne pre vsetky verejne organy, referendum ma vacsiu pravnu silu ako peticia..a vysedky referenda treba zaslat vsetkym kompetentnym organom verejnej spravy (aj statnym - najma ministerstvam a vlade), zaroven treba oslovit parlament SR ..a v konecnom dosledku sa obratit na ustavny sud, ak by organy SR nemali zaujem riesit dany problem resp. by nerespektovali volu ludi - demokraticky prejav vole verejnosti vyjadreny v referende, treba sa obratit na Europsky parlament, aby sa danou vecou porusovania prav obcanov SR zaoberal"

Viliam: Ocenil by som finančnú správu o hospodárení použití a nadobudnutí prostriedkov.Nakoľko sa nám blíži nové zdaňovacie obdobie a darcovia by ocenili ,ja požadujem a podmieňujem ďaľší príspevok transparentným hospodárením.Mám dojem že ostatný rok činnosť stagnuje a hlasná trúba obce ako sme vnímali OZ, zhasína.Dochádza dych?Či? Ocenil by som zriadenie diskusného fora na stránke tipu aktualne sk.Samozrejme bez cenzúrovania diskutérov.Obec je ako rodina a ja nezbedné decko čo chce vedieť ako sa nakladá s prostriedkami ktoré dostane ako podielovú daň z daní podnikateľských subjektov.Šťastné milosti plné sviatky. Veľa úspechov v novom roku.

"Chcem vam podakovat za promtny clanok na webe posielam par foto ktorre mozete na stranke pouzit." autor Slovenské rekordy  

pán I: " Nenarodil som sa v Cigli, ani som tu trvalo nebýval, ale z Cigla pochádzajú moji rodičia Jozef Svitok Mjartaneje a Jozefina Krausková od Kaštieľov. A moji rodičia často spomínali na pána učiteľa Plichtu, ktorý sa nezmazateľne zapísal do života obce. Myslím si, že by bolo dobré čím skôr spísať spomienky na učiteľa Plichtu (ak sa už na tom nepracuje). lebo pamätníci vymierajú. Pripájam zopár fotiek."

pán V.: "Azbest rakovinovo tvorna látka zapríčiňujúca po vdýchnutí rakovinu pľúc.Likvidácia vhadzovaním do pripraveného auta neprípustná.Pohyb iných osôb neprípustný.Zriadenie nezákonnéj skládky nebezpečného odpadu neprípustné.Likvidácia podlieha prísnym bezpečnostným opatreniam na ochranu zdravia a života.Prach andezitový sa v pľúcach správa podobne ako azbest.ˇURAD VEREJNÉHO ZDRAVOTNÍCTVA SR.Má naša obec potrebu ohrozovať zdravie svojich občanov? Akú cenu sme ochotný položiť za zisky niekoho druhého? Koľko pracovných miest našim občanom dali naše chrasty v horách? KOĽKÝ OBČANIA NAŠEJ OBCE ZOMRELI NA RAKOVINU PĽÚC ? Aj môj otec.Nie je čas ozdraviť naše prostredie????? Aj naše deti tu žijú."

pán V.: " Dovoľujem si navrhnuť aby sa občanom poskytla možnosť a svojimi iniciatívnymi návrhmi by pomohli obecnému zastupiteľstvu vypracovať plán, ako by sme použili nemalé finančné prostriedky, ktoré sme získali či získame ušetrením na elektrickom prúde s pomocou našeho nového výhodného slnečného osvetlenia za čo sú občania Cigľa patrične vďační. Občania tak môžu svojimi návrhmi napomôcť pánovi starostovi a poukázať kde ich najviac topánka tlačí. Zahrnúť sa môžu aj finančné prostriedky za prechod ťažkých vozidiel z lomu Lehota.Nakoľko stále jazdia cez našu obec."

pani E.: "mám tri vnučky a veľmi som im dnes chcela pripraviť pekného a radostného Mikuláša tak, ako si to pamätám ja z detstva. Internet vie veľa, nuž som si chcela osviežiť pamäť. No a najkrajšieho Mikuláša som po chvíli hľadania dostala ja v podobe Vašej stránky. Cez slzy som čítala zvyky z kroniky, pozerala fotografie a spomínala na detstvo. Aj keď som mimo môjho drahého Cígľa už štyridsať rokov, navždy zostane tým najkrajším a mne najmilším kúskom zeme. Držím Vám palce a ďakujem! "

pani M.: "Dobrý deň, zaujala ma vaša beseda o eure. Pracujem v Regionálnom kultúrnom centre v Prievidzi na úseku vzdelávania (aj) seniorov, a rada by som pre nich usporiadala podobnú besedu akú ste mali v Cígli. V prípade Vášho záujmu o spoluprácu so mnou v tejto alebo inej oblasti ma naváhajte kontaktovať"

pán J.: "veľmi ma potešilo, keď som objavil Vašu stránku, je veľmi zaujímavá, výborné články, kvalitné fotografie, často aktualizovaná (na rozdiel od oficiálnej stránky Cigla ...). Cigeľ je moja srdcová záležitosť, v 60.-70. rokoch sme chodili s rodičmi každé letné prázdniny navštevovať starých rodičov, nádherné spomienky na krásnu prírodu, kravičky, ovečky na pasienkoch, vôňa sena na povale..."

pani S.: Často navštevujem Vašu adresu a tak mi dovoľte zaželať Vám do roku 2010 veľa elánu vo Vašej práci. Vaše stránky sú maximálne aktuálne časovo a informačne. Teším sa na stretnutie s rodákmi 23.januára a s radosťou si prejdem aj trasu tak vydareného podujatia, ktoré sa v obci organizuje z môjho pohľadu odjakživa. Vaše združenie VRCH VODA sa však jednostranne zameriava na problematiku ťažby kameňa a s tým súvisiace problémy. Neradi a vôbec už sa nevenujete aj inému, čo maximálne a na roky dopredu ničí územie Cígľa. Pozorne si prejdite vyklčované hory - bez toho aby som našla čo i len jednu stromčekovú škôlku či novovysadený les nájdem vyťažené časti hory, a to veľmi bez rozumu, bez toho, aby sa odstránili pne, haluzina a vysadili sa mladé sromčeky. A čo nočné pytliacke poľovačky-veľmi náhodne som bola svedkom jednej takej, keď v noci pripomínala ciglianska hora diaľnicu pre tereňáky s lovcami na korbe. Páči sa mi 7 divov Cígľa a navrhujem ešte jednu položku - súčasný starosta obce. Veď kde inde na našom maličkom Slovensku sa v čase krízy stavajú v tak úžasnom prostredí nájomné byty? Keď si pozriem sumu preinvestovaných peňazí len za posledný rok, tak padnem na zadok, ako to dokázal. Aj v našom meste sa stavajú byty, ale súkromné, a rodiny, mladí ľudia keď chcú byt, nie je problém, ale musia si ho kúpiť, čo znamená dať dohromady minimálne 2 mil.SK. Bežne sa stavajú v hojnej miere krčmy, a v Cígli sa zrekonštruovala tribúna na futbalovom ihrisku, máte ihrisko z umelým trávnikom, buduje sa detské ihrisko. Opravená škola, osvetlenie cintorína urobené zaujímavo štýlovo sú pre Vás asi zamozrejmosťou. Otvorte preto svoje oči dokorán a uvedomte si, že Cígeľ sa nekončí za Vašim plotom, spolupracujte, hľadajte spoločnú reč, argumentujte a verím, že nájdete riešenia, nedeľte sa na tých, ktorí sú s nami a tí, ktorí su proti nám. Na to je tá Vaša a moja dedina príliš malá. Skúste aj Vy urobiť niečo, čo ľudí spojí /rada a často spomínam na stretunutie rodákov pri príležitosti 645.výročia vzniku obce/, chce to síce veľa času, energie a aj peňazí, ale dá sa. Ešte raz šťastný Nový rok a dovidenia 23.1. v Cigli, priatelia!"

pani E.: "ciele a napad Vasho projektu spadaju do kriterii grantoveho programu a jednoznacne ide o typ projektu, ktore byvaju v programe Sanca pre vas region podporene. Po precitani vasho projektu myslim, ze ste velmi dobre zvladli popois vychodiskovej situacie, rovnako popis cielov projektu."

pani J: "Dobrý deň, chcela by som sa informovať akým spôsobom sa dá poslať žiadosť o byt, kedy asi približne bude dostavaná bytovka, aké sú podmienky získania bytu. Mala by som oň záujem nakoľko s manželom čakáme bábätko a chceli by sme sa osamostatniť"

pán P: "Dobry den, jelikoz jsem ve Vasi krasne obci nekolikrat byl,moc se mi tam libilo,hlavne krasna priroda a semtam se na vase stranky podivam chtel jsem se informovat jak probihaji jednani o schvalovani tezby v kamenolomu.Zda-li byla firme KRUH S.R.O. povolena tezba a pokud ano tak jaky rocni limit jim byl zastupitelstvem schvalen. Dekuji za informaci."

pán L: "som Vaším obdivovateľom a skladám ,,klobúk,, pred tým čo robíte pre túto obec. Dnes je málo ľudí, ktorí by bez honoráru čo by len prstom pohlo... a to keď som z rodnej obce odchádzal, bolo takmer samozrejmosťou, že sme žili ako rovný s rovným, viac sme sa schádzali a komunikovali... Ľudia sa však aj vďaka Vám môžu prebudiť, nájsť v sebe to čo začalo akosi krpatieť, mali by nájsť zmysel svojho života... A bez toho aby sa nezaujímali o okolie kde žijú a s kým žijú, to naozaj nejde... Teším sa z toho, že po návrate do rodnej obce Cigeľ je tu niečo a niekto, kto vie čo chce, a vie akým smerom ísť... Ďakujem Vám a teším sa, že znova prebudíme to dobré, skromné a pohostinné srdiečko ľudí v tejto obci..."

pán J.: "V audioarchíve Slovenského rozhlasu je možnosť vypočuť si reláciu Rádia Regina Zvony nad krajinou, ktorá bola venovaná našej dedine zo dňa 27.6.2010. Možno by ste mohli zverejniť link"

pani J.: "Dobrý deň, ohľadne prejazdu nákl. áut cez našu obec, mylím si že taáto situácia začína byť neúnosná."

pani J.: "...obec pošle projekt na Program obnovy dediny - studne, radi by sme sa zapojili tiež do projektu Zelené oázy. Ako žiadateľ by mohla byť Vrchvoda, no môžete rátať aj s aktívnou účasťou obce. Vaše návrhy sú dobré, len treba vybrať ten najlepší a rozpracovať ho..."

pán R.: "dovolte mi podakovat sa Vam, aktivnym clenom OZ Vrchvoda, za cinnost, ktoru vykonavate pre nas, spoluobyvatelov, ktorí sa v sucasnosti nezdrziavaju v Cigli. Velmi si vazim vznik webovej stranky vrchvoda.sk , ktora nas v zahranici udrziava informovanych o diani a problemoch v Cigli."

pán L.: "Naozaj naše okolie je krásne a verím že ten neduh, ktorý sa okolo našej obce teraz točí, sa podarí dať na správnu mieru... Sme v regióne, ktorý má množstvo možností, atrakcií a pod. a prečo ho neurobiť ešte atraktívnejším. Niekedy naozaj stačí málo - dobrá myšlienka, chuť a odhodlanie ísť za svojím cieľom. Držím palce všetkým takýmto aktivitám a podporím ich vždy nie len formálne ale, aj osobne svojou účasťou. Je čas naozaj strhnúť ľudí na svoju stranu, nie politickú, ale ľudskú..."

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.