Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Napísali nášmu OZ:
Vďaka za podporu
Napísal OZ Vrchvoda Cigeľ   
04. 11. 2010

Počas prvých dvoch rokov existencie (od augusta 2008) sme rozbehli činnosť združenia v zmysle schválených stanov. Urobili sme niekoľko výletov, brigádu, vytvorili sme a publikovali dve čísla časopisu Vrchvoda, prevádzkujeme navštevovanú a aktuálnu internetovú stránku. Študujeme rôzne predpisy, programy, zákony a vyhlášky. Formulujeme rôzne vyjadrenia pre štátne a miestne úrady. Digitalizujeme cigeľskú kroniku. Urobili sme besedu o menovom prechode z koruny na eurá. Vymysleli sme anketu 7 divov Cigľa a iné ankety, propagujeme cigeľské pozoruhodnosti ako sú kostol, lyžiarske stredisko, bytovky, tipy na výlety po okolí, Pochod vďaky, ľudové zvyky, poškodenia prírody banskou činnosťou, prírodné výtvory a úkazy a podobne. Vyčistili sme potok v lokalite tzv. Na rúrach. Dokumentujeme stav a krásu okolia Cigľa v desiatkach fotogalérií so stovkami snímok. Publikujeme množstvo článkov k rôznym aktuálnym témam. Vypracovali sme projekt orientačných tabulí a turistického náučného chodníka na Biely kameň, projekt Šanca pre seniorov, pomohli sme s projektom obnovy dediny, radi by sme realizovali Zelené oázy a ďalšie projekty. Tri ročníky sme hrali na volejbalovom turnaji o pohár starostu obce, v roku 2010 sme takmer turnaj vyhrali.

Propagujeme a všade prezentujeme Cigeľ ako hrdú a modernú obec s množstvom jedinečných pamiatok, bohatou kultúrou a prírodou. Environmentálne škody v krajine a prírode spôsobené v národnom záujme priemyselnou činnosťou v našom katastrálnom území a celkovo na hornej Nitre nemohli oslabiť vzťah obyvateľov k milovanému chotáru a kultúre obce Cigeľ. Chceme zachovať a zvýrazniť jedinečné hodnoty Cigľa, zvýšiť sebavedomie a informovanosť obyvateľov, podporiť komunikáciu vidieckej komunity, spropagovať historicko-kultúrny význam ťažko skúšaného územia a obnoviť dedinu, rozvinúť zdravé hospodárske aktivity.

Sme aktívni v monitorovaní a posudzovaní negatívnych vplyvov na životné prostredie Cigľa. Podporujeme vzdelávanie, informatizáciu spoločnosti a povzbudzujeme účasť verejnosti na správe verejných vecí, rešpektovanie slobody a zodpovednosti za vlastné názory, zdôrazňujeme potrebu dodržiavania zákonov, vyhlášok, uznesení, verejne záväzných nariadení, vzájomných dohôd...

Spolupracujeme pri niektorých aktivitách obecného úradu, zastupiteľstva, miestnych organizácií, občianskych družení a obyvateľov našej obce... Naši členovia kandidujú vo voľbách 27. novembra 2010 za poslancov obecného zastupiteľstva  - Bc. Ján Krausko, Ján Krausko, Mgr. Ivan Kadlečík a predseda OZ Ján Krausko kandiduje za starostu obce. Po zvolení do orgánov miestnej samosprávy sme ešte viac ochotní a pripravení spolupracovať so starostom, poslancami, komisiami a obyvateľmi v záujme rozvoja a kvality života v našej obci.

Podporiť nás môžete:

  • morálnou podporou - nápadmi, návrhmi, pozdravmi, listami, mailmi, sympatiami, :-) ...
  • účasťou na brigádach, výletoch, stretnutiach Vrchvody
  • pozitívnou reklamou - v rozhovoroch, na rokovaniach, v médiách - tlačených aj elektronických...
  • priazňou aj našim kandidátom na starostu a na poslancov v komunálnych voľbách 2010...
  • aktívnym členstvom v našom združení - vyplnením prihlášky a poslaním na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť.
  • spolufinancovaním našich projektov - Zelené oázy, Šanca pre seniorov, Šanca pre región...
  • priamym finančným príspevkom na činnosť OZ - číslo účtu: OTP Banka,  11222952/5200 
  • poskytnutím dvoch percent zo zaplatenej dane v ročnom zúčtovaní dane z príjmu

Ďakujeme

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

Copy of Syndicate

vrchvoda.sk
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.