Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Združenie Vrchvoda arrow Vďaka za podporu
Vďaka za podporu
Napísal OZ Vrchvoda Cigeľ   
04. 11. 2010

Počas prvých dvoch rokov existencie (od augusta 2008) sme rozbehli činnosť združenia v zmysle schválených stanov. Urobili sme niekoľko výletov, brigádu, vytvorili sme a publikovali dve čísla časopisu Vrchvoda, prevádzkujeme navštevovanú a aktuálnu internetovú stránku. Študujeme rôzne predpisy, programy, zákony a vyhlášky. Formulujeme rôzne vyjadrenia pre štátne a miestne úrady. Digitalizujeme cigeľskú kroniku. Urobili sme besedu o menovom prechode z koruny na eurá. Vymysleli sme anketu 7 divov Cigľa a iné ankety, propagujeme cigeľské pozoruhodnosti ako sú kostol, lyžiarske stredisko, bytovky, tipy na výlety po okolí, Pochod vďaky, ľudové zvyky, poškodenia prírody banskou činnosťou, prírodné výtvory a úkazy a podobne. Vyčistili sme potok v lokalite tzv. Na rúrach. Dokumentujeme stav a krásu okolia Cigľa v desiatkach fotogalérií so stovkami snímok. Publikujeme množstvo článkov k rôznym aktuálnym témam. Vypracovali sme projekt orientačných tabulí a turistického náučného chodníka na Biely kameň, projekt Šanca pre seniorov, pomohli sme s projektom obnovy dediny, radi by sme realizovali Zelené oázy a ďalšie projekty. Tri ročníky sme hrali na volejbalovom turnaji o pohár starostu obce, v roku 2010 sme takmer turnaj vyhrali.

Propagujeme a všade prezentujeme Cigeľ ako hrdú a modernú obec s množstvom jedinečných pamiatok, bohatou kultúrou a prírodou. Environmentálne škody v krajine a prírode spôsobené v národnom záujme priemyselnou činnosťou v našom katastrálnom území a celkovo na hornej Nitre nemohli oslabiť vzťah obyvateľov k milovanému chotáru a kultúre obce Cigeľ. Chceme zachovať a zvýrazniť jedinečné hodnoty Cigľa, zvýšiť sebavedomie a informovanosť obyvateľov, podporiť komunikáciu vidieckej komunity, spropagovať historicko-kultúrny význam ťažko skúšaného územia a obnoviť dedinu, rozvinúť zdravé hospodárske aktivity.

Sme aktívni v monitorovaní a posudzovaní negatívnych vplyvov na životné prostredie Cigľa. Podporujeme vzdelávanie, informatizáciu spoločnosti a povzbudzujeme účasť verejnosti na správe verejných vecí, rešpektovanie slobody a zodpovednosti za vlastné názory, zdôrazňujeme potrebu dodržiavania zákonov, vyhlášok, uznesení, verejne záväzných nariadení, vzájomných dohôd...

Spolupracujeme pri niektorých aktivitách obecného úradu, zastupiteľstva, miestnych organizácií, občianskych družení a obyvateľov našej obce... Naši členovia kandidujú vo voľbách 27. novembra 2010 za poslancov obecného zastupiteľstva  - Bc. Ján Krausko, Ján Krausko, Mgr. Ivan Kadlečík a predseda OZ Ján Krausko kandiduje za starostu obce. Po zvolení do orgánov miestnej samosprávy sme ešte viac ochotní a pripravení spolupracovať so starostom, poslancami, komisiami a obyvateľmi v záujme rozvoja a kvality života v našej obci.

Podporiť nás môžete:

  • morálnou podporou - nápadmi, návrhmi, pozdravmi, listami, mailmi, sympatiami, :-) ...
  • účasťou na brigádach, výletoch, stretnutiach Vrchvody
  • pozitívnou reklamou - v rozhovoroch, na rokovaniach, v médiách - tlačených aj elektronických...
  • priazňou aj našim kandidátom na starostu a na poslancov v komunálnych voľbách 2010...
  • aktívnym členstvom v našom združení - vyplnením prihlášky a poslaním na adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť.
  • spolufinancovaním našich projektov - Zelené oázy, Šanca pre seniorov, Šanca pre región...
  • priamym finančným príspevkom na činnosť OZ - číslo účtu: OTP Banka,  11222952/5200 
  • poskytnutím dvoch percent zo zaplatenej dane v ročnom zúčtovaní dane z príjmu

Ďakujeme

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.