Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Práve je pripojených:
1 Hosť

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Marek
Zajtra má meniny
Jaroslava

Výber šablóny

Ankety

Domov
Záplavy
Napísal Johnie   
19. 08. 2010
    V nedeľu 15. augusta 2010 zasiahli Hornú Nitru ničivé záplavy. Voda pohrozila aj našej obci a miestny potok sa na niekoľkých miestach vylial z koryta. Živel za sebou zanechal škody rôzneho rozsahu. Zatiaľ čo povodeň brala úrodu zo záhrad a zaplavila pivničné či obytné priestory, búrka poškodila elektrické vedenie.
    Touto cestou chceme poďakovať ľuďom, ktorí sa zapojili do záchranných prác všade tam, kde to bolo potrebné. Ochotne pomáhali zastaviť vodu i odstraňovať  škody, ktoré napáchala. Obrovským prínosom bola práca ťažkých mechanizmov. Občania, ktorí tieto stroje vlastnia, neváhali a nezištne pomohli usmerniť vodu na kritických miestach.
    Udalosti z tejto nedele by mali byť varovaním - opätovne poukázali na miesta, kde sa pri prívalových dažďoch potok upcháva a spôsobuje problémy. Tento problém je treba okamžite riešiť. Ľudia, ktorí žijú blízko pri tokoch, najlepšie poznajú ich slabé miesta. Vhodným riešením by bolo hoci aj mimoriadne zasadnutie obecného zastupiteľstva, na ktorom by sa táto problematika široko prediskutovala. Patričné opatrenia by totiž bolo vhodné prijať ešte pred prípadnými jesennými dažďami.
 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.