Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Z kroniky obce arrow Pijem zdravú vodu, nápoj z vodovodu
Pijem zdravú vodu, nápoj z vodovodu
Napísal Ivan Kadlečík   
02. 11. 2009

Známa reklamná kampaň Asociácie vodárenských spoločností Slovenskej republiky prebiehala od 15. septembra do 30. októbra 2009 vo vybraných televíziách, rádiách a tlačených médiách. Projekt bol zameraný na všetkých odberateľov vody, predovšetkým na deti a mládež. Pravdepodobne mal aj zabrániť nárastu odhlasovaných odberateľov pitnej vody od vodárenských spoločností.

Na našej ulici mávame problém s čistotou vody - z kohútikov občas tečie zakalená, hnedá voda. Stalo sa to naposledy aj začiatkom minulého týždňa. Nehrozí pri dodávke takejto znečistenej vody nejaké nebezpečenstvo ľuďom alebo zariadeniam?

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť odpovedá na predchádzajúcu otázku nasledovne: "Problém s kvalitou vody dňa 27.10.2009 bol spôsobený viacerými odstávkami dodávky vody z dôvodu lokalizovania ohlásenej poruchy na vodovodnom potrubí. Pri opakovaných odstávkach dodávky vody vzniká čiastočné rozvírenie nečistôt v potrubí, čo je spôsobené mechanickým opotrebovaním potrubia, koróziou a takisto zmenou tlaku vody v potrubí. Uvedené však nemá vplyv na kvalitu vody, nakoľko voda je pravidelne chlórovaná. V tomto prípade sa jednalo len o jej mechanické znečistenie. Za vzniknutú situáciu sa Vám ospravedlňujeme. Prajeme Vám príjemný deň."

Poučenie? Ďakujem za odpoveď, ospravedlnenie prijímam, mechanicky znečistenú pitnú vodu z vodovodu piť nebudeme, ale ju vylejeme.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.