Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Sedem divov Cigľa
Golfový areál Vodný svet
Napísal Administrator   
10. 10. 2009

Navrhovateľ Vodný svet, spol. s r. o predložil v týchto dňoch na posudzovanie vplyvov na životné prostredie zámer výstavby a prevádzkovania golfového areálu medzi Cigľom a  Sebedražím.  Golfový areál Vodný svet má vzniknúť v čase od apríla 2010 do apríla 2013 s nákladom na výstavbu asi jedného milióna eúr.

Navrhovateľ v súčasnosti prevádzkuje v južnej časti dotknutej lokality športovo – rekreačný areál „Rybníky Vodný svet“ s prívlačovými a muškárskymi jazerami pre rybolov s vybudovanou základnou vybavenosťou, s umiestnenými kamennými a drevennými skulptúrami v prírodnom prostredí. Účelom navrhovanej činnosti je vytvoriť golfový areál škótskeho typu, zohľadňujúci danosti a konfiguráciu terénu, jeho vegetáciu a svahovitosť pri využití zázemia, ktoré poskytuje už prevádzkovaný areál „Rybníky Vodný svet“. Navrhovaná činnosť má prispieť k zvyšujúcemu sa záujmu o golf, sprístupniť tento druh športu širšiemu okruhu záujemcov. Golfový areál Vodný svet spolu s Rybníkmi Vodný svet vytvorí významné regionálne centrum cestovného ruchu s možnosťami ďalšieho rozvoja o nové voľnočasové aktivity.

Zdroj http://eia.enviroportal.sk/detail/golfovy-areal-vodny-svet

Komentár: Máme tu príklad transparentnosti, dostupnosti informácií, keď niekto pripravuje činnosť väčšieho rozsahu a určitého, možného, posúdeniahodného vplyvu na životné prostredie. Dotknuté obce, osoby, verejnosť, orgány pod dohľadom verejnosti sa s predstihom môžu oboznámiť s materiálmi, môžu sa vyjadriť.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.