Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Žigmund
Zajtra má meniny
Galina

Výber šablóny

Ankety

Domov
Golfový areál Vodný svet
Napísal Administrator   
10. 10. 2009

Navrhovateľ Vodný svet, spol. s r. o predložil v týchto dňoch na posudzovanie vplyvov na životné prostredie zámer výstavby a prevádzkovania golfového areálu medzi Cigľom a  Sebedražím.  Golfový areál Vodný svet má vzniknúť v čase od apríla 2010 do apríla 2013 s nákladom na výstavbu asi jedného milióna eúr.

Navrhovateľ v súčasnosti prevádzkuje v južnej časti dotknutej lokality športovo – rekreačný areál „Rybníky Vodný svet“ s prívlačovými a muškárskymi jazerami pre rybolov s vybudovanou základnou vybavenosťou, s umiestnenými kamennými a drevennými skulptúrami v prírodnom prostredí. Účelom navrhovanej činnosti je vytvoriť golfový areál škótskeho typu, zohľadňujúci danosti a konfiguráciu terénu, jeho vegetáciu a svahovitosť pri využití zázemia, ktoré poskytuje už prevádzkovaný areál „Rybníky Vodný svet“. Navrhovaná činnosť má prispieť k zvyšujúcemu sa záujmu o golf, sprístupniť tento druh športu širšiemu okruhu záujemcov. Golfový areál Vodný svet spolu s Rybníkmi Vodný svet vytvorí významné regionálne centrum cestovného ruchu s možnosťami ďalšieho rozvoja o nové voľnočasové aktivity.

Zdroj http://eia.enviroportal.sk/detail/golfovy-areal-vodny-svet

Komentár: Máme tu príklad transparentnosti, dostupnosti informácií, keď niekto pripravuje činnosť väčšieho rozsahu a určitého, možného, posúdeniahodného vplyvu na životné prostredie. Dotknuté obce, osoby, verejnosť, orgány pod dohľadom verejnosti sa s predstihom môžu oboznámiť s materiálmi, môžu sa vyjadriť.

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.