Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality arrow Ochrana životného prostredia arrow Petícia v Prievidzi - predaj akcií PTH
Petícia v Prievidzi - predaj akcií PTH
Napísal Ivan Kadlečík   
27. 07. 2009

V okresnom meste Prievidza je rozruch okolo plánovaného predaja akcií Prievidzského tepelného hospodárstva firme, ktorá je dcérskou spoločnosťou jedného z najväčších distribútorov plynu v strednej Európe a odkúpením akcií by sa stala väčšinovým vlastníkom spoločnosti PTH, a.s., s  90%-ným podielom akcií. Iniciátori petície sa obávajú odpojenia parovodu a následného prechodu na vykurovanie plynom, čo môže ohroziť zamestnanie stoviek ľudí z Hornonitrianskych baní  a Elektrárne Nováky.

Ako sa ale aj v našej obecnej petícii pred vyše rokom ukázalo, je ťažké zvrátiť určitý stav. Pani Macháčková o svojej situácii píše: "... ťažko je ísť proti väčšine a cítiť sa osamotení s nádejou, že raz príde čas, kedy poslanci budú hlasovať tak, ako im prikazuje rozum a srdce a nie tak, ako im prikazuje ich stranícka príslušnosť". Pozri napríklad http://www.prievidza.org/index.php?option=com_content&view=article&id=92:peticia-proti-predaju-akcii-pth-as&catid=42:hlavne&Itemid=102.

Nie je však petícia ako petícia. Späť k Prievidzi: čo sa PTH týka, nepodporím tú petíciu, ktorú sme mali v poštových schránkach, lebo mne sa prechod na vykurovanie plynom páči. Je to alternatíva k dlhoročnému otravovaniu hornej Nitry sírou, arzénom a prachom, ktoré vypúšťajú komíny v Novákoch spaľujúce nekvalitné uhlie, pri dolovaní ktorého padlo za obeť už mnoho ľudských životov. Prečo musia obyvatelia hornonitrianskej doliny počas dlhých deaťročí a dokonca ešte aj v dnešnej dobe trpieť, že zamorenie kysličníkom siričitým niekoré dni dosahuje stonásobné hodnoty oproti normálnym hodnotám a oproti úrovni bežnej na celom území Slovenska.  Nech sa poslanci Národnej rady Slovenskej republiky, prievidzskí poslanci radšej viac zaoberajú stavom a ochranou životného prostredia, ako straníckymi spormi....

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.