Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Na zamyslenie
Napísal Johnie   
04. 05. 2009

Aj posledné zasadnutie obecného zastupiteľstva ukázalo, že v tejto oblasti nie je v Cigli niečo v poriadku. Kameňom úrazu je opäť (ne)informovanie občanov zo strany obce. Neponúkam siahodlhú rozpravu o ničom, len stručné a pritom výstižné porovnanie...

Spomínané zasadnutie sa konalo 22.4.2009. Pozitívne vnímam fakt, že program rokovania OcZ bol zverejnený na internetovej stránke obce v zákonom stanovenej lehote 3 dní pred zasadnutím 19.4.2008. Tu sa však dobré správy končia. Absentovala akákoľvek informácia o čase konania zasadnutia, a to nielen na spomínanej stránke. Keď prídu do obce predávať papriku alebo ponožky, vie o tom takmer každý – z hlásenia obecného rozhlasu. Pokiaľ ide o zasadnutie obecného zastupiteľstva, spravidla zostane ticho. Momentálnym hitom je síce finančná kríza, ale zopár hlásení (najlepšie v dobe, keď je väčšina ľudí doma...) hádam nezaťaží rozpočet natoľko, že by sme si ten „luxus“ nemohli dovoliť.

            V porovnaní s inými obcami máme čo doháňať. V Sebedraží nie je problémom informovať občanov o dôležitých udalostiach týkajúcich sa života obce, akými zasadnutia obecného zastupiteľstva určite sú, v predstihu niekoľkých týždňov. V prípade Kanianky majú občania vopred k dispozícií materiály týkajúce sa programu zasadnutia, takže sa môžu pripraviť, po zrelej úvahe položiť otázky, ktoré ich trápia, a aktívne tak prispieť k riešeniu problémov.
          Kľúčová je pritom komunikácia. A tá viazne. Slová ako „Prečo to ťaháš sem, môžeš kedykoľvek prísť za mnou do kancelárie...“ sú už notoricky známe. Čo odznie medzi štyrmi očami sa poprie ľahšie než to, čo počuje celá sála. Čas, kedy sa obec otvorí ľuďom a zanechá vo vzťahu k verejnosti partizánsku tradíciu „zatĺkať, zatĺkať a ešte raz zatĺkať “, je asi ešte ďaleko. Alebo nie???

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.