Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá

Časopis VRCHVODA 2017

   

Prístupy

Cigeľ: príroda a kultúra

Kto je online

Práve je pripojených:
1 Hosť

Prihlásenie






Zabudli ste heslo?
Nemáte účet? Vytvorte si ho!

Meniny

Dnes má meniny
Jela
Zajtra má meniny
Marcel

Výber šablóny

Ankety

Domov
Životné prostredie v našom regióne
Napísal Ivan Kadlečík   
23. 04. 2009

Dokumenty Environmentálna regionalizácia Slovenskej republiky 2008 uverejnené na Enviroportáli: http://enviroportal.sk/clanok.php?cl=14075 predstavujú zdroj informácií o stave ŽP v SR, určený pre odborníkov i širokú verejnosť. Nie je to však pre obyvateľov hornej Nitry príjemné čítanie. Žijeme v silne narušenom životnom prostredí, čo sa týka viacmenej každej z posudzovaných oblastí - VODA, PôDA, OVZDUŠIE, BIOTA a KRAJINA, HORNINY, ODPADY, ENVIRONMENTÁLNA KVALITA.

Veru, oprávnene sú naši spoluobčania obzvlášť citliví na rozvoj takých aktivít, ktoré by ešte viac zhoršili existujúci smutný stav životného prostredia. Radšej treba podporiť cestovný ruch, informatizáciu, recyklácie, trvalo udržateľný rozvoj, obnovu prírody a pamiatok, investície do ľudí, krajiny, prírody...

Programové vyhlásenie vlády SR z augusta 2006 charakterizuje environmentálnu regionalizáciu ako jednu z podmienok zlepšovania informovanosti verejnosti o environmentálnej situácii v SR, ako súčasť zvyšovania environmentálneho vedomia obyvateľstva, ako súčasť snáh o formovanie ucelených informačných systémov environmentalistiky.

Environmentálna regionalizácia Slovenskej republiky 2008

 
< Predchádzajúca   Ďalšia >
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.