Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Aktuality
Aktuality
  • 650. výročie prvej zmienky o Cigli  ( 50 položiek )

    Prvá zmienka o našej obci je známa z roku 1362. V roku 2012 oslávi Cigeľ 650. výročie. Pri tejto príležitosti venujeme obci Cigeľ niekoľko historických príspevkov.

  • Vrchvoda  ( 208 položiek )

    Novinky týkajúce sa činnosti nášho občianskeho združenia - dokumenty, správy o aktivitách, uputávky...

  • Ochrana životného prostredia  ( 59 položiek )

    Dôležitým rozmerom činnosti nášho občianskeho združenia je ochrana prírody, krajiny, životného prostredia a podpora účasti verejnosti pri monitorovaní a posudzovaní vplyvov ľudskej  činnosti na životné prostredie, hodnotenia stavu životného prostredia a dodržiavania zákonnosti a pravidiel orgánmi štátnej a miestnej správy.

  • Zaujímavosti z Cigľa a o Cigli  ( 271 položiek )

    V tejto kategórii nájdete informácie, správičky a zaujímavosti zo života v našej obci, z jej okolia ale aj informácie o Cigli z internetu a podobne

  • Kronika obce  ( 18 položiek )

    Na základe spomienok p. Valenta Chrebeta, ktoré boli zaznamenané do pamätnej knihy - kroniky Cigľa zo dňa 17.3.1965 uverejňujeme z tejto kroniky rôzne historické údaje a záznamy z minulosti našej obce.

    Pamätná kniha obce je veľmi cenným zväzkom zobrazujúcim život dediny a jej históriu. Vedenie pamätnej knihy je však práca veľmi náročná a zaberá veľa času. S vedením pamätnej knihy súvisí aj zháňanie potrebných materiálov v archívoch, čo si vyžaduje veľa cestovania. S vedením pamätnej knihy tiež súvisí zaobstarávanie fotografického materiálu a konanie rôznych pohovorov s najstaršími občanmi a študovanie viacerých kníh.

Prvá písomná zmienka!

Strom roka 2016

Počasie v Cigli

© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.