Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Všetky príspevky
Piešťany a Radošina v októbri 2018
Napísal Ivan Kadlečík   
21. 10. 2018

V sobotu 20. októbra 2018 sme zorganizovali pre 28 záujemcov jesenný výlet - autobusový zájazd OZ Vrchvoda z Cigľa do Piešťan a do Radošiny.

Piešťany sú celosvetovo známe kúpeľné mesto, kde boli zásluhou rodiny Winterovcov vybudované na začiatku 20. storočia viaceré významné diela, ktoré sme nemohli nenavštíviť. Most, socha "barlolámača", kúpeľné domy Irma, Pro Patria, Thermia... Pani sprievodkyňa nám fundovane vysvetlila a ukázala, čo je v Piešťanoch výnimočné: zdroj termálnej vody a liečivého bahna, chladiace veže, secesná architektúra a umelecké pamiatky, Napoleonove kúpele, park, kúpalisko Eva, Kolonádový most, Winterova ulica, Zelený strom...

Potom sme si v Piešťanoch urobili niekoľkohodinovú prechádzku, počas ktorej sme strávili nielen informácie o meste a jeho pamätihodnostiach, ale aj kvalitný obed, kávu a zákusky... Okolo štvrtej popoludní sme prišli do viníc nad obcou Radošina, kde zreje bielei modré hrozno a kde sa vyrába slávne radošinské víno. Radošina je najsevernejšou oblasťou, kde sa vyrába slovenské kvalitné víno, okrem iného aj značka klevner. V pekných priestoroch Pivnice Radošina sme strávili asi tri hodiny, počas ktorých sme okoštovali osem druhov značkových vín, zabavili sa, nakúpili si na domov a pred ôsmou večer, ako tínedžeri, sme boli doma.

Výsledkom tohto počtom možno menej významného zájazdu členov Vrchvody, obyvateľov Cigľa, Prievidze i Bojníc sú nielen zážitky gastronomické, turistické a sociálne, ale asi najviac podpora hodnôt národnej a regionálnej hrdosti, rozvoj kultúry, vzdelanosti a sociálnej súdržnosti. Ďakujeme 

Dôležitá poznámka: Tento krásny a úspešný projekt bol podporený finančným príspevkom z dotácie, ktorú občianskemu združeniu Vrchvoda poskytla Obec Cigeľ. Ďakujeme. 

 
Zoznamy kandidátov pre komunálne voľby 2018
Napísal Ivan Kadlečík   
01. 10. 2018

V zoznamoch kandidátov do volieb v novembri 2018 sú traja kandidáti na starostu obce Cigeľ a devätnásti kandidáti na poslancov Obecného zastupiteľstva obce CIgeľ.  Všetci deviati súčasní poslanci Obecného zastupiteľstva kandidujú aj v týchto voľbách. Z 19 kandidátov na poslancov sú štrnásti muži a 5 žien. Najmladší kandidáti majú 31 rokov a najstarší má 69 rokov. Za poslancov  kandiduje napr. predseda OZ, predseda TJ, predseda urbáru, vedúca Jednoty, sú tam zamestnanci, podnikatelia, učitelia... Deviati kandidáti na poslancov sú za SMER - SD, piati nezávislí, jeden za SNS, jeden za SPOLU, jeden za KDH, jeden za PS, jeden za SaS. Medzi kandidátmi sú aj členovia nášho OZ - na starostu kandidujú dvaja, za poslancov šiesti. Voľby sú v sobotu 10. novembra 2018.

 
Jesenný zájazd 2018
Napísal Ivan Kadlečík   
01. 10. 2018

Tradičný každoročný autobusový zájazd pre členov a sympatizantov nášho združenia neplánujeme tento rok do zahraničia. Ide sa do mesta Piešťany s prekrásnym kúpeľným parkom a zaujímavými historickými pamiatkami. Cestou späť, popoludní, ochutnáme  dobré víno - slávny radošinský klevner.

Neváhajte s prihlásením  - cena je nevysoká, autobus neveľký, ponuka poučných a príjemných zážitkov s priateľmi neodolateľná!

  

 
Úspech Šarkaniády 2018
Napísal Ivan Kadlečík   
01. 10. 2018

Prečo bola Šarkaniáda 2018 v nedeľu 30. septembra 2018 taká úspešná? A vlastne čo je úspechom akcie zorganizovanej občianskym združením?

Spokojnosť účastníkov - najmä mladých rodín s deťmi, veľa smiechu, radosti, slnečné a jasné počasie... Ďakujeme cca 100 prítomným na Šarkaniáde 2018, blahoželáme víťazom (každý zvíťazil) a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutia.

 
Šarkaniáda 2018
Napísal Ivan Kadlečík   
26. 09. 2018
  
 
Autobusový zájazd Cigeľčanov do múzea v Auschwitz a Birkenau
Napísal Ivan Kadlečík   
23. 09. 2018

Potreba širokej vzájomnej tolerancie, pripomenutie obetí druhej svetovej vojny, rozširovanie kultúry spolunažívania, mierového posolstva a ducha humanizmu, rozhodné odsúdenie zvrátených nacistických a rasistických ideí - ide o prázdne frázy, nič nehovoriace gramatické spojenia či trápne pózy?

Nie, treba ich formulovať a pripomínať takmer každodenne aj dospelým súčasníkom, školskej mládeži, spoluobčanom. Každý z nás, účastníkov zájazdu do koncentračných táborov Auschwitz a Birkenau, bol počas prehliadky múzea holocaustu, napr. v baráku č. 11, v rámci autobusového zájazdu v sobotu 22. septembra 2018 z Cigľa do Osvienčimu, konfrontovaný s dôkazmi o zverstvách, ktoré si dokážu urobiť ľudia navzájom. Už  nikdy a nikde vo svete by nemala vládnuť neúcta k životu, hanobenie slabých, nadraďovanie sa nad ostatnými...

Po hlbokých hodnotných zážitkoch z múzea sme navštívili mesto Krakov, kde sme sa pokochali stavebnými pamiatkami, pohľadmi na pulzujúci život veľkomesta, osviežili sme sa a pokojne vrátili do Cigľa. Fyzicky aj psychicky unavení alebo aj zocelení zo zájazdu (3:30 - 21:30) a plní zážitkov (spokojní, ako sa máme dobre) ďakujeme inšpirátorom (D. Svitok),organizátorom (Ľ. Fábry), sponzorom aj účastníkom zájazdu (49 ľudí z Cigľa).

 
<< Začiatok < Predošlá 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 61 - 70 z 613
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.