Dve % pre OZ VRCHVODA

Darujte 2 percentá
Domov arrow Všetky príspevky
Veľkonočné sviatky
Napísal Ivan Kadlečík   
09. 04. 2009

Krátko po prvom jarnom splne prichádzajú veľkonočné sviatky. Veľká noc je pre kresťanov oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista po jeho smrti na kríži. Spája sa aj s tradíciami iných kultúr - židovskej (pascha, pesach), pohanskej (oslava konca zimy a príchodu jari), konzumnej (hodovanie, nakupovanie, veselosť)...
Symbolika prechodu z otroctva do slobody (zo zimy do jari...) sa preniesla aj do kresťanstva ako prechod z hriechu do života v Božej milosti, ktorý zabezpečil Ježiš Kristus svojou smrťou a zmŕtvychvstaním.
Veľkonočnými symbolmi sú baránok, oheň, sviečka, kríž, vajíčko, zajačik, korbáč, polievanie, šibanie... Podľa obecnej kroniky sa ku veľkonočným sviatkom u nás viaže množstvo povier a zvykov.

Celý článok...
 
Nové nájomné byty v Cigli
Napísal Ivan Kadlečík   
28. 03. 2009

Ďalšia dobrá správa pre Cigeľ - prideľovanie šestnástich nájomných bytov v novej bytovke v lokalite Ukladište. Rozvoj možností pre ubytovanie je v záujme obyvateľov, obce. Na stretnutí záujemcov, ktoré zvolala obec Cigeľ 12. marca 2009 sa zúčastnilo vyše šesťdesiat obyvateľov Cigľa, okolitých obcí, okresného mesta, ktorí boli oboznámení a súhlasili s podmienkami nájmu.

Celý článok...
 
Voľby prezidenta SR 2009 v Cigli – výsledky 1. a 2. kola
Napísal Ivan Kadlečík   
22. 03. 2009

 Druhého kola prezidentských volieb v sobotu 4. apríla 2009 sa u nás v Cigli zúčastnilo 603 obyvateľov, 598 hlasov bolo platných. Aj v druhom kole bola v našej obci vysoká účasť voličov - 68,60 percent (celoslovenský priemer bol iba 51,67 percent). 486 voličov dalo hlas staronovému prezidentovi p. Gašparovičovi a 112 hlasov bolo pre p. Radičovú.

Celý článok...
 
Výberové konanie na riaditeľa/riaditeľku školy
Napísal Ivan Kadlečík   
18. 03. 2009

Základná škola s materskou školou v Cigli môže mať nového riaditeľa (riaditeľku) - podľa platnej legislatívy pravidelne školy a školské zariadenia vyhlasujú výberové konania na pozíciu riaditeľa/riaditeľky. Rada školy bude vyberať z kandidátov, ktorí do konca marca 2009 pošlú zriaďovateľovi, na Obecný úrad v Cigli, prihlášku do výberového konania na miesto riaditeľa školy s povinnými prílohami. V záujme rozvoja našej obce a predovšetkým v záujme žiakov, rodičov, zamestnancov,  všetkých obyvateľov Cigľa bude, ak rada školy vyberie takého uchádzača, ktorý čo najlepšie zabezpečí plnenie náročných úloh na najbližších päť rokov.

Celý článok...
 
Záhada cigeľského trojuholníka (alebo to bol kruh?)
Napísal Ján Krausko   
10. 03. 2009

Cigeľ je krásna obec, ktorá si toho mnoho pamätá. Práve preto by sa mala s rozvahou stavať k výzvam, ktoré pred ňu kladie súčasnosť, a myslieť aj na to, aké otázky položí budúcnosť. Tieto otázky nebývajú vždy príjemné.

Tak ako všetko, aj Cigeľ má svoje "chybičky krásy"(a nielen estetické...). Niekedy však stačí naozaj málo, len trošku chcieť, a problémy sa dajú pomerne ľahko odstrániť. Nasledujúce riadky popisujú jeden z nich. Je najvyšší čas pustiť sa do práce...

Celý článok...
 
Podľa zákona o obecnom zriadení...
Napísal Ivan Kadlečík   
05. 03. 2009

Podľa Zákona č. 612/2002 o obecnom zriadení majú obyvatelia obce ako aj orgány obce určité práva a povinnosti. Chcete si prečítať niektoré z nich?

Celý článok...
 
<< Začiatok < Predošlá 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 Nasledujúca > Koniec >>

Zobrazujem 531 - 540 z 613
© 2024 Občianske združenie Vrchvoda, Cigeľ
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.